Uncategorized

Șase cele mai dragi piese de decor din casă

Cândva, prin mai, am fost întrebată care este obiectul de decor din casa ta care îți este cel mai drag. Recunosc, pe cât de mult m-a luat prin surprindere această chestiune, pe-atât de repede mi-a și venit pe limbă răspunsul: printul cu unitățile de măsură din living.

Să rewind puțin. Întrebarea nu mi-a fost pusă doar mie, ci unei camere pline de oameni. Am prins din prea multă atenție pe Facebook un loc la cursul Designed to inspire you organizat de Design&after și m-am prezentat anonimă, dar cu sufletul la gură pe studioul de pe Mihai Eminescu. Voiam de mult s-ajung în cuibul acela de all things pretty, grey & stylish, dar n-aveam totuși cum să ajung într-un moment mai potrivit decât ăsta.

design and after

Foto: Alex Mazilu, Design&after

Fetele de la Design&after, cele din spatele business-ului și cele care-l reprezintă tare frumos out front ne-au așteptat cu un soi de atelier despre designerii scandinavi de viță și o trecere în revistă a celor mai statement piese pe care deja cumva le cunoaștem, cumva deja le cumpărăm via Ikea și alte piese pe care am tot vrea să-ncepem să le adunăm acasă. Atelierul l-a dirijat tare simpatic Andreea Mureșan care a vorbit despre peste o sută de creatori nordici cu atâta candoare și apropiere încât nu-ți rămânea decât să rezervi imediat două bilete spre Danemarca și să-i urmezi lista.

La ceva timp după Katja High Chair și un clasic Lars, Andreea a decis să ne includă-n conversație și-a aruncat întrebarea aia de care vorbeam la început. Și cumva am fost prima care și-a făcut curaj să răspundă. Și-am povestit de tabloul ce conține un print achiziționat de colegul de cameră pe când camera în care l-am cocoțat nici măcar n-avea mobilă-n ea. Și plecând de la el, am decis să vă povestesc puțin despre my top picks decorațiuni din căsuța noastră poate doar 49% scandinavă și restul de 51% un mare wannabe.

Plecăm de la print, desigur. Probabil îl simt tare aproape pentru că l-a ales el și el este 98% din timp o persoană practică și doar 2% un visător. Probabil îmi place pentru că este printre absolut primele chestii pe care le-am cumpărat ca să decorăm casa, nu doar ca s-o facem practică. Plus că îmbină ce-mi place mie mai mult și mai mult: puțină artă și puțin din el.

design print

Și-ar intra apoi în calcule un măr. De când am început să decorăm casa, să vedem dincolo de funcționalitate, am optat spre multe gri-uri și mult albastru. Mult alb. Dar am făcut cândva o mutare înafara acestor limite și mi-am cumpărat un măr roz din ceramică. Și țin și-astăzi la fel de mult la el ca și-n prima zi.

design mar

Pe cât de mult am încercat să mă apropii de designul scandinav care-mi făcea inima să-mi bată mai tare și banii să-mi sară mai cu spor din portmoneu, am văzut că mă tot orientez spre ceva, altceva decât tematică coloristică. Mă îndreptam spre materiale bune și, ei bine, organice. Așa că m-am pricopsit acum vreo 3-4 ani cu un cerb de rășină, alb, lucrat tare în detaliu. Nimic nu îmi striga up north în clipele alea.

design cerb

Și dacă povestea a originat cumva de la atelierul Design&after, n-aveam cum să ratez singurul obiect cu care am plecat în ziua aia de-acolo. O forfecuță deosebită, cu niște urechi care mă implorau să o iau acasă. Credeam că o s-o doar afișez pe-undeva, să-și strige-n zări demnitatea vintage, însă tare ne-a fost deja de ajutor prin casă și-a urcat val-vârtej în top.

design foarfeca

Și dacă mai sus vă povesteam de cerb, am să o aduc în discuție pe bufnița alături de care el colectează praf pe mobila noastră. În căutarea aceluiași feeling, m-am pricopsit cu o bufniță alb-gri din ceramică nefinisată. Cumva mereu am fost apropiată de bufnițe deși sunt des asociate cu negativismghinion sau misticism de-ăla rău. Mit destrămat, dragii mei.

design bufnita

Și-am să închei lista cu un newcomer: un glob de sticlă. În aceeași căutare de materiale grele, organice, bune, am găsit recent la Timișoara un mic glob pământesc de sticlă. Un semn pentru al nostru wanderlust și un omagiu pentru cheful de ducă, singura bogăție care merită orice bănuț.

design glob

Și sunt investiții mai bune și mai dragi decât o pilotă, un fier de călcat, un aparat de pâine. Conviețuim cu drag și ne ținem companie. Noi le-alegem de pe rafturi și le aducem să facă parte din familie. Ele ne țin de cald și bine. Ne fac să zâmbim. Ne fac să simțim casa acasă.

♥ ♥ ♥ & hugs,

 

laura logo

Interacționează cu mine :)