Anul trecut, Thomas împlinea un an și primea multe chiftele. Anul ăsta, Thomas a împlinit doi ani și-a primit multe pupcakes și un pătuț nou. Brioșele astea am vrut să le fac de mult și știu sigur că i-am mai copt o tură cândva, anu’ ăsta.
Dar tura asta nouă a fost făcută cu unt de arahide și morcovi, preferatele beagălosului. Și-au avut și-un soi de cireașă pe tort – doar că au fost snacksuri sub formă de oase. Și le-am împărțit cu prieteni. Prieteni patrupezi, that is. Și că le-am mai și filmat in the making pentru că încă-l găzduim pe Optimum 9200A în bucătăria noastră albastră.
Deci dacă ai patrupezi de sărbătorit sau efectiv îți sună bine brioșele cu unt de arahide și morcovi, ai nevoie de:
- 130 grame făină
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 ou
- 70 grame unt de arahide
- 60 ml ulei vegetal
- 80 ml miere
- doi morcovi, curățați și dați pe răzătoare
- 1 linguriță esență vanilie
- dog treats pentru decorat
Și pentru că blenderul Optimum e pe-atât de util – eu doar i-am pus toate ingredientele în el și l-am lăsat să-și facă treaba. Pentru ca blenderul să-ți funcționeze la capacitatea lui optimă, adaugă întâi ingredientele umede ca să eviți să ți se blocheze făinurile la fund. În rest, totul a durat vreme de câteva bâz-bâz-uri și toate ingredientele erau deja bine amestecate.
Am pregătit tava de brioșe, tapetată cu hârtiuțe și cuptorul l-am încins la 180 grade Celsius. Mi-am turnat aluatul în forme și am lăsat brioșele să se coacă vreme de 30-35 minute, până ce au trecut de testul scobitorii. Le-am lăsat apoi la răcit și, la final, le-am uns cu încă puțin unt de arahide și le-am decorat cu oase. Perfecte pentru un beagle mereu flămând și-o stăpână care e gata să-i cedeze mereu jumătate din ce are ea în farfurie.
♥ ♥ ♥ & happy birthday, beagle of my life,