retete

Supă cremă de dovleac

supa crema de dovleac

Supe groase și gustoase vă promiteam. Supă cremă de dovleac vă dau. Am umblat prin arhiva mea deloc subțire de supe creme și am observat că n-am urcat nicio rețetă de supă cremă de dovleac. Și-apoi am realizat că nici n-am făcut așa ceva. Și că este ceva ce ar fi totally up my alley.

Știți că supele cremă sunt permisive rău. Că poți să adaugi ce legume vrei, că poți ajusta partea de supă oricât vrei. Că te poți juca după placul inimii cu condimentele. Că smântâna nu e niciodată o idee rea, etc. Așa că am sărit la jumătatea de dovleac copt din frigider și i-am pus gând rău. Și-am adunat ad hoc pe tocătorul meu mare dovleac, ardei, Apio și-o ceapă mare roșie și-am pus-o de o petrecere în oala mea de supă.

Am folosit:

  • jumătate de dovleac plăcintar copt, circa 700 de grame
  • doi ardei grași
  • o ceapă roșie
  • 6-7 tulpini de țelină Apio
  • cimbru
  • puțin ulei vegetal
  • sare, piper
  • fulgi de chili
  • 1,5 litri de supă de legume

Am tocat ceapa, am tocat țelina, am tocat ardeii. Am încins puțin ulei în oala mea trusty pentru supe și-am călit ceapa 4-5 minute. Am adăugat apoi ardeii și țelina și le-am gătit pentru încă 5 minute, amestecând constant, cât se se înmoaie ușor. Apoi am adus în oala și dovleacul scobit cu lingura din coajă și supa de legume.

Am lăsat supa să dea un clocot și-apoi am tras-o prin blender până a devenit cea mai cremă supă cremă. Am readus-o în oala, am condimentat-o cu sare, piper, chili și cimbru și-am mai ținut-o la foc 2-3 minute, cât să înceapă iar să clocotească ușor.

supa crema de dovleac

Și-atât a fost. Am servit-o cu cimbru și puțin ulei de măsline și crutoane proaspăt făcute în casă. Sigur ar fi mers de minune și cu niște sandwich-uri grilled cheese, dar am cam ratat trenul ăsta. Oricum e periculos de gustoasă și de facil de făcut încât s-ar putea să îi mai pun gând rău și-unui alt dovleac.

♥ ♥ ♥ & queen of creamy soups,

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.