Atenție, truism de anul 2016. Grație marelui www, am acces la orice colțișor de lume și la orice buleală de rețetă. Și la orice pic de informație, evident. Dar cumva mi-am selectat natural oamenii și culturile pe care le urmăresc și mă încojor destul de mult de asiatici. Japonezi, coreeni și mulți mulți filipinezi.
Așa că nu mi-a luat mult să învăț de arroz caldo, longganisa, adobo sau tortang talong. Și să vreau să le fac și eu căci prea mult s-au perindat prin ochii mei. Și omleta aia filipineză pe bază de vinete coapte mi s-a părut cea mai ușor de făcut, să v-o spun drept. Ei o recomandă pentru orice altă masă decât micul-dejun, dar eu am făcut-o dis de dimineață și-a mers ca unsă. Și disclaimer – n-am nimic de-a face cu filipinezii, ci sunt și eu un copy cat înfometat. Nu susțin că am aici rețeta tradițională, ci doar interpretarea și execuția mea entuziastă. 🙂
Ca să o faci, ai nevoie de:
- două vinete
- trei ouă
- condimente la alegere
- atât
E un mic-dejun pe care nu-l faci chiar un-doi deci poți să-ți pregătești vinetele de cu seara. Și anume să le coci pe grill sau la cuptor. Eu le-am făcut pe loc, pe grill și le-am lăsat la răcit sub un prosop ca să fie mai ușor de curățat de coajă.
Odată ce am răcit și decojit vinetele, le-am întins pe-un fund de lemn și le-am pisat cu o furculiță pe lungime, cât să le aplatizez bine-bine. Între timp am bătut ouăle cu sare, piper și boia afumată.
Într-o tigaie am pus puțin ulei și-am prăjit vinetele date prin amestecul de ou câte 3-4 minute pe fiecare parte, la foc mediu. Ca un soi de pâine-n ou, doar că vinete-n ou.
Și le-am servit calde. Cu roșii cherry. Și toast. Dar filipinezii ți le bagă sub nas cu orez, știi bine. Și-au fost gustoase, sățioase și total diferit de micul nostru dejun obișnuit.
♥ ♥ ♥ & filipino food,