retete

Tortang talong, omletă filipineză de vinete

tortang talong

Atenție, truism de anul 2016. Grație marelui www, am acces la orice colțișor de lume și la orice buleală de rețetă. Și la orice pic de informație, evident. Dar cumva mi-am selectat natural oamenii și culturile pe care le urmăresc și mă încojor destul de mult de asiatici. Japonezi, coreeni și mulți mulți filipinezi.

Așa că nu mi-a luat mult să învăț de arroz caldolongganisa, adobo sau tortang talong. Și să vreau să le fac și eu căci prea mult s-au perindat prin ochii mei. Și omleta aia filipineză pe bază de vinete coapte mi s-a părut cea mai ușor de făcut, să v-o spun drept. Ei o recomandă pentru orice altă masă decât micul-dejun, dar eu am făcut-o dis de dimineață și-a mers ca unsă. Și disclaimer – n-am nimic de-a face cu filipinezii, ci sunt și eu un copy cat înfometat. Nu susțin că am aici rețeta tradițională, ci doar interpretarea și execuția mea entuziastă. 🙂

Ca să o faci, ai nevoie de:

  • două vinete
  • trei ouă 
  • condimente la alegere
  • atât

E un mic-dejun pe care nu-l faci chiar un-doi deci poți să-ți pregătești vinetele de cu seara. Și anume să le coci pe grill sau la cuptor. Eu le-am făcut pe loc, pe grill și le-am lăsat la răcit sub un prosop ca să fie mai ușor de curățat de coajă.

Odată ce am răcit și decojit vinetele, le-am întins pe-un fund de lemn și le-am pisat cu o furculiță pe lungime, cât să le aplatizez bine-bine. Între timp am bătut ouăle cu sare, piper și boia afumată.

Într-o tigaie am pus puțin ulei și-am prăjit vinetele date prin amestecul de ou câte 3-4 minute pe fiecare parte, la foc mediu. Ca un soi de pâine-n ou, doar că vinete-n ou.

Și le-am servit calde. Cu roșii cherry. Și toast. Dar filipinezii ți le bagă sub nas cu orez, știi bine. Și-au fost gustoase, sățioase și total diferit de micul nostru dejun obișnuit.

♥ ♥ ♥ & filipino food,

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.