retete

Pui în unt de arahide și-o porție de salată

pui in unt de arahide

Eu nici când mănânc sănătos nu mănânc 100% sănătos. Pentru că am gătit recent pui, dar l-am trecut prin unt de arahide, in trully fatty style. Și promit c-am trecut în meniu și o sălățică, dar puiul, puiul a fost miezul.

Asta pentru că de pui obișnuiți sunt sătulă. N-am chef nici de pielea de pe pulpe făcută crispy, nici de șnițele în crustă de fulgi de porumb, nici de aripioare picante. Dar am pus mâna pe doi piepți și le=am venit de hac cu trucul ăsta nou. O crustă crocantă la exterior, dar cremoasă, care să meargă la fix cu carnea aia ușor ațoasă de la pui. O altă cale de a îngurgita puiul, mai ales pentru un om ca mine care nu-l vrea decât ocazional la KFC, recunosc.

Eu l-am dat prin unt de arahide pentru că sunt fan declarat, dar tu-i poți face chiar și o glazură de miere cu fulgi de chili, whatever floats your boat. În cazul meu, untul de arahide. Am terminat de curând un borcan ce-l aveam la birou și mai am încă două acasă – unul cu zahăr, unul fără nimic dulce în el. Îl mănânc pe pâine, sub Nutella, pe felii de măr, direct din borcan, cu lingurița, și, mai nou, pe pui.

Ca să-ți faci și tu acasă ai nevoie de:

  • doi piepți de pui, tăiați în jumătate
  • trei linguri pline de unt de arahide 
  • un ou mare
  • 1/2 linguriță de pudră de chimion
  • 1/2 pudră de curry
  • 1/2 paprika afumată
  • sare, piper

Jumătățile de pui le-am spălat bine, le-am șters cu șervețele de hârtie și, la final, le-am condimentat bine cu sare și piper pe ambele părți.

Într-un castron mic am bătut oul și am adăugat apoi untul de arahide și condimentele. Glazura ce-am obținut-o am uns-o cu o pensulă de patiserie pe jumătățile de piept de pui, pe o singură parte.

Am încins cuptorul la 180 de grade, iar puiul l-am trecut pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. L-am dat la căldură și l-am ținut vreme de 20-25 de minute, cât să fie pieptul gătit integral, iar glazura de unt de arahide să se fi făcut o crustă frumoasă.

pui in unt de arahide

Se servește cald, crusta aia caldă și crocantă face toată diferența. Și cu o salată rapidă cu castraveți, morocovi și ceapă roșie. Și, sincer, se gătește cu ușurință, dar precum zice prietena mea Jo de la Tăiețel – de ce ai vrea să transformi ceva atât de fun ca gătitul într-o activitate rapidă de seară?

♥ ♥ ♥ & cook long and yummy,

laura logo

3 Comments

      1. Foarte tare, o s-o încerc şi eu în viitorul apropiat pentru că sună foarte interesant. Şi mă ştii că nu-s mare fan unt de arahide, yet I still want to try this. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.