retete

Trufe de ciocolată cu mentă și ardei iuți

colaj-trufe-cioco

În ultima perioadă n-am avut timp de nimic, dar totuși cumva reușesc să le fac pe toate – inclusiv trufe de ciocolată cu mentă și ardei iuți.

Dar chiar pe blog n-am mai poposit decât cu câte o ocheadă ocazională și rețeta în cauză n-a mai poposit nici ea aici. Am făcut trufele astea într-o după-amiază de duminică și ne-au ținut aproape toată săptămâna ce-a venit. Erau my go to pleasure în frigider, așteptându-mă reci, delicioase și ciocolatoase.

Și cum chiar nu am timp să mai fac nimic lately,  nu știu când o să le fac din nou, dar sigur găsesc eu o zi de naștere sau ceva la care merită caloriile.

Ai nevoie de:

  • 150 ml smântână pentru frișcă
  • 100 grame de ciocolată albă
  • 100 grame de ciocolată neagră
  • 2 linguri unt
  • 1 ardei iute-iute tocat mărunt
  • un *splash* de esență de mentă
  • migdale tocate & nucă de cocos pentru decorat

Într-o crăticioară mică pui smântâna la fiert și o ții acolo până începe să bolborosească ușor și să scoată aburi. Așa încinsă cum e o iei și o torni într-un castronel în care ai ciocolata bucățele și cubulețul de unt. Amestecă totul bine și adaugă apoi esența de mentă și bucățelele de chili. Crema delicioasă de ciocolată pe care ai obținut-o o dai la rece pentru 2-3 ore, inclusiv la congelator.

Înainte de a servi trufele, scoți ciocolata, o modelezi cu mâinile sub formă de trufe și le tăvălești la alegere prin migdale tocate sau nucă de cocos. Sau, dacă ești un rebel ca mine, le dai prin ambele amestecuri. Sau ești și mai rebel și consumi treaba direct din castron, direct cu linguriță. Pentru că e that good.

♥ ♥ ♥ & there’s stuff that only chocolate can fix,

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.