
Era sâmbătă seară. Aveam două pachete de halloumi. Unul și-a dat duhul și-a ajutat la reîncarnarea a doi burgeri demențiali cu halloumi la grătar, vinete, roșii și maioneză cu usturoi, rețeta aici. Un altul s-a fițoșit și-a devenit halloumi and pancetta rolls. Treaba nu e deloc complicată, e mai degrabă ușoară foc, aromată-n draci, cu scârțâituri de caș între dinți și fericire instantă.
Am tăiat pachețelul de halloumi în sticks-uri, le-am învelit în felii de pancetta, le-am condimentat bine cu piper negru și chives tocat și le-am dat la cuptor, la 220 de grade, pentru vreo 15 minute. Noi le-am consumat așa calde, direct din cuptor. Iar cu ce ne-a rămas am pus de tortillas la micul-dejun – unse cu avocado și încinse până când halloumi și pancetta au început din nou să-și lase sucurile delicioase.
*fără cuvinte*
♥ ♥ ♥ & cheese+ham jackpot,