retete

Fursecuri cu alune de pădure și ciocolată

Pe la sfârșitul lui octombrie am avut de sărbătorit, însă nu am avut mult să ne și pregătim pentru such called sărbătoare. Dar motivul exista – cea mai importantă aniversare din an, a lui, a 27 de ani de el. Și pentru că îl sărbătoream pe el, mi-am făcut mie un moft: cookies cu alune de pădure și ciocolată. Au fost perfecte pentru ronțăit în casă la cafea și la orice altă scuză de molfăit care nu include cafeaua, dar cică au fost perfecte la cinstit un întreg efectiv de colegi de muncă.

Și acest lucru pleases the hazelnuts lover in me. Și am să vă zic cum am făcut-o ca să please some others as well. N-are cum altfel, rețeta e inspirată en bref din Nigella.

De ce-ai nevoie:

 • 100 grame de migdale prăjite, date apoi prin blender
 • 150 grame alune de pădure, coapte în coajă pentru vreo 10 minute
 • 300 grame unt
 • 150 grame zahăr tos
 • 100 grame zahăr brun
 • 300 grame făină
 • 2 ouă
 • două sticluțe de esență de vanilie
 • două lingurițe de bicarbonat de sodiu
 • 250 grame de fulgi de ciocolată
 • sare

Trebuie să începi prin a-ți prăji alunele și migdalele, la 200 de grade Celsius, pe o tavă de copt, vreme de vreo 10 minute, cât să ți se umple casa de mirosul ăla divin de alune coapte.

Migdalele le dai la blender până încep să semene cu făina de migdale ce-o cumperi la suprapreț de la plafar. Alunele de pădure le tragi într-o pungă rezistentă și le lovești destul de violent cu făcălețul, să mai sfarmi din ele.

E momentul să te apuci de aluat, așa că va trebui să bați untul cu zahărul până când nu mai zărești grăunte de zahăr în crema ta. Adaugă aici ouăle și esența de vanilie și continuă să amesteci. Acum e momentul să aduci în scenă și făină, bicarbonatul, puțină sare și migdalele sfărâmate de adineauri.

La final ai să încorporezi în aluatul tău delicios-așa-crud-cum-e alunele de pădure și fulgii de ciocolată.

Poți trece să-ți formezi fursecurile pe loc sau mai poți da aluatul la rece pentru o oră, dacă ai timp de irosit. Evident că eu n-am avut la cele 100 de ture de copt ce așteptau on queue.

Am încins cuptorul la clasicul 180 de grade și-am început să formez biluțe de aluat, pe care le turteam nițel când le amplasam pe hârtia de copt. Nu uita să lași ceva spațiu între ele căci se vor topi și se vor lăsa nițel când dau de căldură. 8-10 minute mai târziu aveam să scot prima tură de fursecuri. O să-ți pară inițial nefăcute, dar știi the drill – fursecurile continuă să se mai gătească și după ce ies de la cuptor. Lasă-le încă cinci minute în tavă, la răcorit nițel, până când se opresc din gătit și vor rămâne de-o consistență awesome: crocante la exterior și moi și carameloase??!! în interior.

Eu vă doresc nu poftă, ci iubire și chef de fursecuri de genu’ sau, în genere, chef de orice fursecuri inspirate de momente drăguțe sau persoane și mai drăguțe din viața voastră.

♥ ♥ ♥ & hazelnutty-happy-birthday-love,

laura

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.