retete

Homemade Easter basket din sticks-uri și ciocolată

cosulet paste

Am tot reușit să ratez în mare hal diferite sărbători pe blog, dar Paștele ăsta tocmai l-am rezolvat. Am găsit totodată răspuns la insuccesul meu vizavi de rețetele tematice: mereu le fac chiar pentru ziua sau zilele respective, fiind prea târziu și prea trist să le postez ulterior, după ce-a murit all the hype. 

Așa că am mustăcit prin blogurile mele și-am găsit inspirație pentru un coșuleț făcut din sticks-uri și ciocolată, un coșuleț în care să ne parcăm toate ouăle de ciocolată adunate pre și post-Paște. Habar n-aveam c-o să-mi și iasă, habar n-aveam că o să poată fi mâncat la final și habar n-aveam cât de distractiv urma să fie.

Când m-am apucat de treabă, aveam la îndemână un coșuleț de paie, folie alimentară, un pachet de 200 grame de sticks-uri și două tablete de ciocolată cu lapte. Rețeta inițială sugera ciocolată neagră, dar ciocolata neagră ain’t happening for me.

Pentru început mi-am pregătit forma în care urma să-mi construiesc coșulețul. Am acoperit cu folie alimentară coșulețul de paie ce-l aveam de la Paștele trecut, coșuleț ce l-am folosit drept ghid pentru cel homemade ce urma să-l fac.

Apoi am pus o oală mare cu apă la foc și-am dat apa în clocot. Când apa a ajuns la punctul fierberii, am oprit flacăra și deasupra am așezat un castron în care-am rupt toată ciocolata. Când am așezat-o la bain marie, ciocolata s-a topit încet-încetișor și-apoi am îndepărtat tot vasul de pe foc sau de pe apa fierbinte ca să opresc ciocolata din a se găti mai departe.

Am rupt ulterior sticks-urile, le-am tăvălit bine prin ciocolată, iar pe când aceasta dădea semne că se răcește și devine lipicioasă, am început să sustrag vreascurile mele și să le așez în forma pregătită, construind un soi de cuib. N-am regretat în niciun moment c-am ajuns să stau cocoșată deasupra mesei de lucru pentru jumătate de oră sau c-a fost necesar să-mi tot curăț degetele de ciocolata adunată pe el. Și pun pariu c-ar fi fost și mai distractiv dacă aveam maxim 10 ani când făceam treaba asta.

En fin, când al meu coș a atins o oareșcare înălțime, m-am oprit din construcție, am lins pentru ultima dată degetele de ciocolată și-am dat cuibul la rece, la frigider, pentru o oră. La final l-am scos tare ușor din formă grație foliei alimentare și l-am umplut cu ouă de ciocolată ca să atingem acel punct de chocolate galore. 

cosulet paste

Dacă recreați coșulețul/cuibul de ouă, nu uitați să-mi spuneți și mie cum v-a ieșit și să mă bombardați cu poze. Nimic nu mă face mai fericită. Bine, poate doar un borcan de Nutella.

♥ ♥ ♥

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.