retete

(Cuib de) Pâine cu ciuperci sotate, mozzarella și ceapă verde: Pull apart bread

cuib paine

Plecând de la premiza că limba română este cam inflexibilă când vine vorba de a reda lucruri pe-atât de cheesy și goey pe cât sunt, am să vă vorbesc de această pâine-pull-apart. E un soi de cuib de pâine care adăpostește lucruri bune, în funcție de combinația ce-o arunci la bătaie.

Eu am pregătit-o pentru una dintre adunările de oameni petrecute de ziua mea și JACKPOT! Aș putea spune că am primit numai aprecieri de bine, dar n-am s-o spun. Bine, fie, o spun, căci nu pot să-mi aduc invitații să depună mărturie pentru mine.

Și ce e sigur este că se va repeta. Data viitoare am să mă joc cu niște ghebe, cu niște brânză cu mucegai și usturoi. Sau bacon și cheddar. Sau iaurt cu usturoi și broccoli.

Până atunci, să vedem ce-am folosit de data aceasta:

  • două pâini rotunde, de casă
  • 400 grame de mozzarella
  • 150 grame de unt topit
  • 250 grame de ciuperci tăiate la conservă
  • două tulpini de ceapă verde
  • două linguri de mac
  • o lingură de cimbru uscat / sau proaspăt dacă ai
  • sare + piper

Cum se face:

Întâi și întâi îți vei sota ciupercile în puțin unt, pentru circa 5-6 minute, vei adăuga cimbrul și le vei mai ține pe foc alte 2-3 minute.

Apoi ești pregătit să-ți crestezi pâinile, cu linii verticale și orizontale, cât să creezi ceva ce seamnănă cu o tablă de șah. Recomandarea mea este să ai grijă ca tăieturile să ajungă cât de jos posibil, fără să tai efectiv de tot bucata de restul pâinii. În crestăturile astea va intra apoi umplutura și sigur vei vrea să ajungă peste tot.

Pregătește-ți și mozzarella, tăind-o în bucăți potrivite crestăturilor. Amestecă-ți separat untul topit cu sarea și piperul, macul și ceapa verde tăiată rondele.

crestaturi paine

Acum , când ești gata de asamblat pâinile, dă drumul la cuptor la 180 de grade. Apoi înghesuie cuibul tău de pâine cu ciuperci, mozzarella și toarnă deasupra amestecul cu unt, condimente și ceapă verde. Acoperă pâinile cu folie de aluminiu și dă-le la cuptor pentru 15 minute, după care le descoperi și le mai lași alte 10 minute acolo.

Și gata ești, această pâine în care ai voie să-ți înfingi mâinile și s-o rupi pe bucăți, accidentându-te de ciuperci aromate, mozzarella topită și o aromă în mare hal de ceapă. Am rămas fără cuvinte de laudă, parol. Trebuie să mergi pe mâna mea la treaba asta.

paine branza

 (close up al minunăției în cauză)

Nu uita să împărtășești cu mine recreațiile tale pe hashtagul #gatescmereuaici și ne vedem vineri cu o nouă rețetă din Seria Halloween. Ta-ta.

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.