
facem ceva vegan, dragii mei? ușor și rapid de făcut, de asemenea, pentru că luna august ne cheamă să ne bucurăm de timpul liber, nu de timpul în bucătărie.
facem clasicele păstăi galbene de fasole cu usturoi și mărar pentru că-s în sezon păstăile, iar usturoiul nu-și iese nicicând din trend. facem păstăile astea și le servim pe toast integral și-am pus-o de-un prânz rapid sau o cină ușoară. dar doar în compania cuiva care ne place orice-ar fi #pentrucăusturoi.
De ce ai nevoie:
500 grame de păstăi galbene (cu drag recomand să pui mai multe dacă ai mai mult de un mâncău – el – și un sfert de mâncău – eu – în casă)
7 căței de usturoi, să zicem o cifră convenabilă din punct de vedere social
o linguriță de boia dulce
sare + piper
mărar tocat și pătrunjel tocat
câteva linguri de ulei
Cum se face:
Speli și cureți bine păstăile și le rupi apoi capetele. Off with their heads.
Pui uleiul la încins, pui jumătate din cățeii de usturoi, bine pisați, la călit pentru un minuțel, amestecând constant ca să nu se ardă. Înainte să prindă culoare, arunci și păstăile și lași să se călească și ele 2-3 minute.
Acoperi păstăile cu o cană și jumătate de apă, potrivești cu condimente, nu uita boiaua și aruncă și verdețurile. Lasă focul la mediu, pune capacul pe crăticioară și lasă-le să fiarbă circa 25 de minute, cât să fie bine fierte păstăile.
Acum e momentul să adaugi restul de usturoi pisat, să verifici de-ți convin aromele și să mai lași totul pe foc încă cinci minute, cât să prindă iuțeală usturoiul cel nou sosit în scenă.
Ești gata. Servește păstăile pe toast, cum o fac eu în prezent, sau servește-le drept ganitură, cum o făceam eu în copilărie. Sau servește-le absolut cum ți-e pe plac, numai nu uita să-mi zici cum ți-au ieșit și să-mi lași fotografii pe rețelele pe care-ți duci veacul cu hashtagul #gatescmereuaici.
Weekend frumos și cu mult usturoi îți doresc.