retete

Brioșe cu căpșuni proaspete

Brioșe cu căpșuni. Nu de-alea congelate, ci proaspete, din piață. Le-am făcut în urmă cu o săptămână, la micuța noastră farewell party de la muncă. Colega noastră Alexandra era în ultima ei zi la birou și am fost aleasă să dreg rapid niște-ceva-dulce. Cu mențiunea alege-ce-vrei-tu-Laura. Așa că am făcut o tură de chocolate chips cookies și brioșe cu o tonă de savoare de căpșuni, considering că aveau piure de căpșuni, căpșuni-căpșuni și câteva picături de sirop de căpșuni.

Știu, m-am riscat la nivel de căpșună puțin, dar au ieșit bune, moi, aromate și nu prea dulci, 🙂

De ce ai nevoie:

200 grame făină

100 grame unt, la temperatura camerei

1 lingură de praf de copt

1 linguriță de sare

100 grame de căpșuni, tăiate bucăți bite size

120 grame de zahăr

2 ouă

150 grame de căpșuni – pasate la blender/ cu robotul

esență de căpșuni, for extra kick (opțional)

 

Cum se face treaba:

Se amestecă ingredientele uscate: făina, praful de copt și sarea și se lasă deoparte.

Într-un castronel separat se amestecă căpșunile tăiate cu puțin din amestecul de făină, cât să le îmbraci ușor. Treaba asta ar trebui să împiedice fructele să se ducă la fundul tăvii cât timp se află la copt.

În alt castron se amestecă untul, zahărul, ouăle, căpșunile făcute piure și esența. Cum ziceam, căpșuni la puterea căpșuni.

Se încorporează făina în amestecul #2 și apoi se adaugă căpșunile bucățele. Se încinge cuptorul la 180 de grade, se toarnă treaba în tăvița de muffins și se așteaptă circa 20-22 de minute sau până când minunățiile sunt coapte și trec de testul scobitorii.

 

Căpșunile nu mai sunt mult pe piață, așa că hurry up! NB. A se repeta rețeta și mai încolo în timpul anului cu căpșuni congelate sau dulceață. Căpșuni power!

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.