
asta este reteța mea de cum-să-l-impresionezi-că-te-ai-spetit-gătind minus partea cu speteală.
ingrediente:
- câtva somon crud, în funcție de câți sunteți, mie mi-a ajuns 200 de grame pentru două porții
- cca. 300 de grame de paste integrale
- 3 puppies de usturoi
- cremă de smântână
- salt & pepper
- rozmarin
- ulei de măsline
how-its-made:
pastele se fierb după buna preferință de crispiness or ba, eu le-am lăsat 12 minute pe-astea integrale și-au fost numai bune. lăsând pastele deoparte, am trecut la tăiat bucățele somonul, prima astfel de experiență care mi-a adus împunsături în cord. (somonul n-arată splendid decât file, însă e bun sub orice formă, am realizat 30 de minute mai târziu!)
am ciopârțit bine și usturoiul pe care l-am perpelit în două linguri de ulei de măsline apoi. după două minute de lăsat savoare în uleiul meu, usturoiul și-a făcut ieșirea din platou, iar în ulei a poposit somonul pentru alte două-trei minute de prime time. după ce-a devenit 3/4 albicios, am turnat 250 de grame de cremă de smântănă, sare și piper și-am lăsat totul la foc mediu pentru circa 10 minute. amestecat continuu, sigur.
am trântit apoi sosul cu somon peste paste, mi-am mai controlat nivelul de sare, după gustul meu savory și-am garnisit cu rozmarin, for the shazam.
l-am impresionat, am avut și niște leftovers și-am și reușit să scot o cină la capăt cu doar 200 de grame de pește. cinste mie! ta-taaa!