retete

Cina-i gata în douăjde de minute: Paste cu somon

asta este reteța mea de cum-să-l-impresionezi-că-te-ai-spetit-gătind minus partea cu speteală.

ingrediente:

  • câtva somon crud, în funcție de câți sunteți, mie mi-a ajuns 200 de grame pentru două porții
  • cca. 300 de grame de paste integrale
  • 3 puppies de usturoi
  • cremă de smântână
  • salt & pepper
  • rozmarin
  • ulei de măsline

how-its-made:

pastele se fierb după buna preferință de crispiness or ba, eu le-am lăsat 12 minute pe-astea integrale și-au fost numai bune. lăsând pastele deoparte, am trecut la tăiat bucățele somonul, prima astfel de experiență care mi-a adus împunsături în cord. (somonul n-arată splendid decât file, însă e bun sub orice formă, am realizat 30 de minute mai târziu!)
SAMSUNG CSC
am ciopârțit bine și usturoiul pe care l-am perpelit în două linguri de ulei de măsline apoi. după două minute de lăsat savoare în uleiul meu, usturoiul și-a făcut ieșirea din platou, iar în ulei a poposit somonul pentru alte două-trei minute de prime time. după ce-a devenit 3/4 albicios, am turnat 250 de grame de cremă de smântănă, sare și piper și-am lăsat totul la foc mediu pentru circa 10 minute. amestecat continuu, sigur.

am trântit apoi sosul cu somon peste paste, mi-am mai controlat nivelul de sare, după gustul meu savory și-am garnisit cu rozmarin, for the shazam.

l-am impresionat, am avut și niște leftovers și-am și reușit să scot o cină la capăt cu doar 200 de grame de pește. cinste mie! ta-taaa!

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.