retete

Baghetă cu unt și verdețuri, the real stuff

am revenit cu minunăția asta plină de carbohidrați a cărei rețetă vreau s-o împărtășesc de parcă ar fi secretul pietrei filosofale. baghetă cu unt și verdețuri, îi zice și e mai simplă decât îi spune numele.
inspirația pentru această baghetă magică vine de la un produs semicongelat luat din Kaufland, da, recunosc, forgive me father of all breads cuz I have sinned.
ai nevoie de-o baghetă nu chiar proaspătă, de-a doua zi merge perfect, unt cât cuprinde sau cât simți că-ți dă voie conștiința pe ziua respectivă și o selecție de verdețuri după gust. eu am participat doar cu mărarul, recunosc, deși am aflat ulterior că pătrunjelul meu de pe balcon mergea perfect alături și de puțin rozmarin proaspăt.
bagheta a primit câteva crestături cu my big chef knife cu care mi-am crestat și degetele, zilele trecute. separat, am pregătit untul, la temperatura camerei sau a celor cinci secunde petrecute la microunde, alături de mărar tocat, sare, praf de usturoi și praf de ceapă. căci nu putem să lăsăm toată greutatea aromelor pe spatele mărarului.
unt-cu-marar
amestecul magic vine întins în crestăturile baghetei, iar toată minunăția merge la cuptor pentru 10-12 minute. se consumă simplă, cum a ales el, se consumă și cu brie, cum am ales eu. dar eu garantez că se consumă toată deodată. 🙂 ta-taaa!

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.