Foi de Jurnal

Staycation în București: 3 zile cu Food Truck Festival, Escape Room și Mamma Mia

staycation buc 2018

Era vineri seară, înainte de weekendu’ prelungit, și eu aveam o micuță breakdown și destulă invidie pe cei care blocau ieșirea din oraș pe DN1. Urma să rămânem în oraș pentru astea trei zile libere și mustăceam în sinea mea că bleah, voiam și eu să fac coadă pe vreo autostradă sau un drum național ca tot bucureșteanu.

Însă am rămas acasă și ne-am dus planul la bun sfârșit: o fugă la Food Truck Festival, câteva ieșiri cu prietenii și cei dragi, puțin entertainment aici, mai mult entertainment acolo și uite-mă acum, marți, foarte inspirată de câte lucruri mișto poți să faci în oraș. În special când străzile-s pustii.

Vineri, apres orele de birou, am fugit la Romexpo să ne bucurăm de abonamentele la Food Truck Festival. Ne-a prins de vreo două ori furtuna în Herăstrău și de-ale două ori furtuna la Romexpo, însă ne-am bucurat de cea mai relaxantă seară la festival. Recomandările mele? Newcomers out and loud: The Bun, în special bun-ul cu vită și deserturi, pretty much orice de la Miss Baker. 

Alte recomandări de festivaluri up-coming? Food Circus în Pipera, Craft Beer festival spre sfârșitul verii, Dulce by Bucharest Gourmet sunt doar câteva dintre ele.

colaj food truck festival

Sâmbătă, de dimineață, ne-am agățat prietenii din drum și ne-am dus la de-o-săptămână-și-rezervată tură de escape room. La recomandarea unor oameni dragi, am ajuns în sfârșit la Inside Rooms ca să bifăm The Wizzarding World of Harry Potter. O recomandăm mai departe? Cu tot sufletul. Și pentru toți potterheadsfani ai seriei, filmelor și orice vrăjitoresc, dar și pentru cei care n-au nicio înclinație spre treaba asta. Decorurile sunt extraordinare, muzica-i literalmente scoasă din film, iar pelerinele de Gryffindor nu miros prea rău.

Alte recomandări de escape room faine din București? Captive, 60minutes și Mystery Rooms Escape.

colaj harry potter

Duminică am avut iar ocazie de ieșit și o aniversare de ciocnit. Așa că ne-am prezentat la prânz să ne ocupăm rezervarea la Ma Bistro, în zona Floreasca, un bistro mic și tare special. Cu doar câteva mese disponibile, chelnerul nostru ne-a lăsat să alegem orice colțișor vrem din bistro. Am început cu un artichocke warm dip, am continuat cu un somon glazurat cu miso și-am încheiat cu un pancakes din ricotta din partea casei, casă care a aflat repejor de aniversarea noastră. Recomandăm cu drag Ma Bistro pentru un meniu cochet, tare bine gândit, pentru mâncare gustoasă și prețuri numai bune.

Alte recomandări precum Ma Bistro? Voila Bistro, clar, dar merg și Sardin sau Frudisiac.

colaj ma bistro

Iar dacă duminică am avut suficiente de sărbătorit, am mai dat o tură spre seară în oraș și, imediat după un burger cinstit la Burgen Van, am oprit la Sala Palatului pentru Mamma Mia, muzicalul. Crescută cu muzica ABBA mai mult decât cu Pink Floyd, am tresărit nițel în scaun când am aflat c-avem bilete la spectacolul ăsta. Apoi am trecut puțin printr-o groapă emoțională când am aflat că toate piesele sunt în limba română. Și-apoi mi-am revenit complet duminică, la fața locului, în loja VIP. Am stat gură cască aproape 3 ore de spectacol, am râs și-am plâns și-am repetat schița de încă câteva ori. Deși n-avea cu ce să mă mai surprindă la nivel de noutate, m-a dat gata emoția și cântecul și toată dedicarea cu care cineva poate urca pe o scenă ca să joace la perfecțiune un alt rol decât pe-al lui, ce-l are cuvenit de zi cu zi.

Alte recomandări de spectacole n-am, dar o să caut să am. Până atunci, ochii și urechile pe instagramul @mammamiathemusical.ro.

colaj mamma mia

Eh, Bucureștiul mi-a arătat iar că-i făcut practic pentru staycationuri, vacation when you are staying in your own town.

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.