Foi de Jurnal

Gânduri pentru un 2018 magic

2018

Sunt regina clișeelor în unele chestii, iar toată treaba asta cu new years resolutions și aiming higher e totally my jam. Mă gândesc la ziua asta de 31 decembrie de când i-a început seria, pe întâi. Îmi propun. Păstrez pentru mine. Dau mai departe. Pe unele le scriu. Pe unele mi le doresc tare tare și mi-e frică să le pun în cuvinte căci poate nu se îndeplinesc. De unele mi-e rușine și iar nu le dau viață de frica eșecului.

Dar nu avea un list maker ca mine să rateze ocazia să facă cea mai importantă listă a anului ce vine: wishes și requirementsȘi le fac de câțiva ani și le-am îngrămădit pe toate în același document Excel, să-și facă umbră una alteia și să se ia la harță reușitele și eșecurile între ele.

2018, nici tu nu scapi. Doar că am să nu-ți mai dau teme punctuale, ci-am să-ți vorbesc despre înfrânt frici și cum vreau să le depășim împreună. Pentru mine, 2018 trebuie să fie anul care înfrânge bau-bauri. Și-am să o încerc în fiecare zi.

Și dacă tot suntem la capitolul noutăți, îmi propun și lucruri noi. Așa cum 2017 m-a purtat în birouri de caligrafi și-n magazine cu penițe, 2018 o să-i calce pe urme. Am cel puțin două cursuri în minte pe filiera nu ești niciodată prea ocupat sau prea bătrân ca să pui mâna pe o carte.

Cărți? Da, voi continua să trăiesc prin cărți. Îmi voi asuma iar provocări de cititor de metrou și membru noob în bookclub. Mustăcesc deja la niște cărți pe care vreau să le citesc și presupun de pe-acum că o să merg mult mai mult după scriitorii pe care i-am îndrăgit anul acesta și-am să continui și cu setea asta nebună de Sci-fi descoperită mult după my twenties.

Și dacă tot mi-am făcut lista de lecturi, intenționez să-mi creez și spațiul necesar pentru ele. Eu am deja un semi-colț de casă unde visez să tot stau să citesc, dar adevărul este că picotesc din cărți cel mai mult în pat și în cadă. Așa că o să-mi trec colțișorul printr-o remodelare. Vreau o policioară, o plantă și câteva semne de carte într-o cutie de lemn.  Lampa aprinsă. Cafeaua în ceașca mea preferată de la De Ceramică. Și tencușorul meu de cărți, my safety net.

Rămân la capitolul casă. Acasă al nostru. Pe sfârșitul ăsta de an am început o versiune de minimalism și-am prins tare drag de ea. Mai mult, mă mănâncă mai mereu palmele să continui. Să păstrez ce contează și să dau mai departe lucruri după care doar ne ascundem. Găsesc o liniște și un calm în opțiuni puține, dar perfecte pentru mine. Promit că am să revin cu mai multe povești pe tema asta pe măsură ce mă simt entitled să mă dau cu părerea.

Am să sar puțin la productivitate, sora cea mai apropiată a listelor mele nesfârșite. Nu mă judec prea dur, nu sunt un om care știe să procrastineze cu stil. Ba chiar după 2 ore de Netflix mă ridic repejor din pat și compensez cu niște treabă.  Dar știu că vreau să-i dau o formă și mai cizelată productivității ăsteia: o să-i institui o zi de productivity 101 per month. O să dedic o zi întreagă, cap-coadă, acelui vis la care mereu vreau să lucrez, dar niciodată nu pare că-mi găsesc timp pentru el.

Și pentru noi, aici, pe blog, îmi doresc câte ceva. Câteva vise frumoase. Mult vizual. O față nouă. Și multe proiecte creative în desfășurare. Căci știu clar că și azi, pe 31 decembrie, ora 19:17, cu musafirii pe picior de sosire, eu stau în colțișorul meu de casă și tastez de zor aici, în colțișorul meu de Internet. Vreau să dăm drumul și unor serii de colțișoare de București pe care le-am face indiferent dacă aș plănui să scriu despre ele apoi or ba. Vreau să ne provocăm împreună la chestii. Să devenim mai colorați. Mai empatici. Mai epici.

Pe plan extern, literally extern, noi ne pregătim să și ne mișcăm mult din cuib. Căci 2017 ne-a ținut mai mult pe lângă casă, arătându-ne fără nicio jenă că magie e clar și pe-acasă. Dar vrem iar acel thrill și-o să îl căutăm pe meleaguri românești și nu numai. Și strâng tare din pumni ca Amsterdam să se întâmple iar în 2018, sufletului meu îi este long overdue întâlnirea cu locul de unde realmente simte că se trage.

Ce-ți doresc eu ție? Să iei fiecare zi din 2018 ca pe prima zi din 2018. Să fie un memento constant de do more. Să fie mereu o inspirație de do it now. Să faci toate alegerile cu iubire și cu sufletul împăcat. Să visezi s-ajungi dincolo de stele căci visele sunt cea mai puternică promisiune ce-o ai.

 

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.