Foi de Jurnal

Cursuri după care-alerg. Cursuri pentru adulți și visători

inceput de toamna

E început de septembrie și ceva din mine strigă sugrumat: noi de ce cursuri ne-apucăm în toamna asta? Pentru că-s mult prea tocilară și self taught pe lumea asta ca să nu-mi ascult instinctul ăsta de a mai învăța ceva. Anul ăsta l-am început cu un curs de caligrafie despre care încă vreau să vă povestesc și-apoi am continuat cu niște cursuri de social media și marketing.

Și nu e suficient, mai ales acum că se sună de intrare. Și pentru că evident că am deja o listă de cursuri la care m-aș înrola un-doi. Sunt cursuri de adulți ce nu se pot astâmpăra și care n-au chef de cat nap în weekend-uri, ci preferă să ardă gazul prin vreun bistro sau cafenea, învățând oareșce skill nou.

Am să încep cu o continuare a cursului de caligrafie făcut în februarie cu Sorin și Georgian, un curs de hand lettering pe care l-ar organiza tot cu Club Revdepov. Am cam lăsat penița din mână și-am lăsat-o în detrimentul muncii. Și e tare neplăcut să lași leisure for not pleasure. Și mă ciocnesc de asta zilnic urmărindu-mi conturile de caligrafi pe Instagram cu un soi de nod în gât și deget scrollând grosolan pe ecran.

Și-aș sări apoi la un curs pe-atât de creativ pe cât e și cel de lettering – un curs de pictat pentru ăi mai beginnerși cu Alexia Udriște. L-am ratat pe cel de la început de vară căci era mult prea vară ca să mai mișc vreun deget. Și uite-așa a trecut peste mine such called vară cu un regret mare-mare: Laura, tu când mai pui pensula pe hârtie? Dar mi-am luat inima în dinți și-am întrebat-o pe domnița cu talent în încheietură și-a promis că-n acest septembrie pictăm.

Și după două cursuri de introvertit și așternut pe hârtie sentimente, să trecem la un curs la capătul opus al curcubeului: Dicție fără cusur susținut și organizat de Melania Medeleanu. Pentru că am nevoie să o pot lăsa pe Laura cea inimioasă acasă când vine vorba de business și s-o iau pe cea îndrăzneață, bine rostită și cu volum în glas după mine. Am nevoie să învăț să fiu fâșneață-n vorbele vorbite, nu doar în cele scrise.

Și parcă n-aș fi eu dacă n-aș tânji și la un curs de cofetărie, unde să răsucesc prăjituri, să fac creme-n nuanțe de verde turbat și să mă cocoșez din toată inima deasupra unui ecler. Așa că pe lista mea de cursuri se numără și-unul la Horeca School, cot la cot cu cea mai simpatică Oana Olguța Iliescu, unul cu entremets, petit gateax sau eclere.

Sunt bucățele din Laura ce tot caută să se întregească, o Laura ce într-o viață picta, într-alta transcria manuscrise, în alta gătea prăjituri la curtea regelui Richard Inimă-de-Leu sau, desigur, clasic Laura care trebuia să se nască în corpul lui Ally McBeal și-avea nevoie de o dicție mai ceva ca-n teatru.

♥ ♥ ♥ & never cease learning,

laura logo

Interacționează cu mine :)