Foi de Jurnal

Cum sa devii ‘viral’ în câțiva pași

viral

Ieri seară, miercuri seară, Bucureștiul se strângea înapoi în matcă sub frica furtunii care-ar fi plecat din Timișoara cu intenția să facă daune și-aici. Din nefericire, nici Bucureștiul n-a scăpat fără o zgârietură, ba chiar și cu o victimă și daune prin nordul orașului.

Și-n forforta amenințării apocaliptice, ne-am ascuns și noi în casă și-am dus-o tare introvertit – cu seriale, pături și snacks-uri. Și puțin înainte de retragerea sub pături, colegul de apartament a făcut și el o glumiță vizuală, urcată pe Facebook: un video cu un bărbat ”agățat” de un copac, virtual împins de vânt, paralel cu pământul și presărat cu crengi și iarbă uscată, sub slobanul ironic ”reporter live la marginea Bucureștiului” (video aici).

Gluma a prins repede aseară printre prietenii noștri, și ei refugiați prin case, prin pături, safe din calea uraganului ce ne lovea cu maxim 5-10 stropi pe oră și-un vântișor decent de toamnă. Și tare ne-am distrat aseară când colegul de apartament anunța aproape 5.000 de views adunate în vreo două ore de la postarea clipului, el care își poate număra succesul în materie de social media pe degetele de la mâini.

Am lăsat gluma deoparte și ne-am dus la somn pentru ca dimineața să ne trezim la 15.000 de vizionări ale clipului în cauză. În alte 3-4 ore, anunța, de la birou, 50k, alte două ore mai târziu 100k și tot așa, crescând exponențial. Acum două ore eram în oraș și împărțeam un burger și-o porție de coaste. Dar situația pornise atât de viral încât simțeam că n-am un partener la masă, ci un parior încântat de mize. Dar m-am oprit și eu să ascult cifrele: 353k views, 1.8k reacții, 280 comentarii și 11.000 share-uri.

Cifre pentru care firme-ar pompa bugete, numere care-o întrec și pe primăriță-n popularitate, râsete peste râsete și colaci peste pupeze, impresii smulse, oameni chemați să râdă la glumă sau oameni supărați de momentul inoportun de râs. Un engagement cu care nu mi-e dat să mă întâlnesc, deși pentru așa muncesc zi de zi și despre astfel de lucruri citesc la fel de des.

A fost literally un viral și continuă să meargă și-acum, la 24 de ore de la publicare. Nu există o rețetă exactă pentru asta, tout le contraire, șansele ca planetele să ți se alinieze așa sunt absolut infime. Am să las totuși un link de-nvățăcei despre how to get viral pentru cine vrea să forțeze soarta.

PS. Viralul ăsta vine cu mii de cereri de prietenie la care trebuie să le tot răspunzi cu nu, nu vreau să fiu prieten cu tine, dar și mesaje în care trebuie să citești lucruri scrise fără pudoare, fără obraz sau fără pic de înțelegere.

♥ ♥ ♥ & cheers to getting viral, social media or real life,

laura logo

2 Comments

  1. singura problema este ca ati facut asta cu un video care nu a fost realizat de voi. In rest… felicitari , companiile ar plati bani buni pentru asa reach.

    1. Așa este, dar este tot incredibil dat fiind că noi nu plănuiam să go viral cu așa ceva. A plecat de la doar o glumă și-a prins aripi singurică.

Interacționează cu mine :)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.