Foi de Jurnal

10 idei de cadouri de Crăciun de ultim minut 🎀

cadou ultima clipa

E joia de dinainte de Crăciun. Eu am toate cadourile luate, 75% dintre ele și dăruite, relativ ok pentru un om care a început shoppingu’ pe la mijlocul lui noiembrie. Dar am și-un scurt ghid de nimicuri drăguțe pentru mai toată lumea care fuge-n Mall mâine și poimâine.

Are câte puțin din toate și, sper eu, cheia și pentru ultimele tale cumpărături. Pentru că știm cu toții că Crăciunul nu se rezumă la dăruit, dar tot ai vrea să-i vezi pe cei dragi zâmbind când desfac pachețelul care l-ai gândit pentru ei.

Pentru book worm-ul din viața ta. O carte besteseller din 2016 sau, cum am făcut eu, una semnată de un câștigător Nobel, să mergi la sigur. Iar dacă cititorul din viața ta e pasionat de cărți fantasy, poți să te avânți la o trilogie cunoscută sau la o samă de 6 cărți Game of Thrones. Sau dacă șefa ta este cea mai faină fată în poziția de boss, poți să îi dăruiești #GirlBoss a lu Sophia Amoruso.

girlboss

Pe pasionatul de călătorii îl poți nimeri cu un city break la un preț grozav de pe Aventurescu.ro sau, dacă ești pe buget mai mic, o pernă pentru gât. Dar oricând și oricând o să fii la subiect cu un rucsac sau un troller nou, personalizat în culorile lui preferate și cu mult spațiu pentru hărți, aparate foto și șosete.

troller

Foto: Samsonite.ro

Omul care împodobește bradul de la 1 decembrie are deja peste 10 pulovere de Crăciun, dar niciodată n-o să refuze unul nou, colecția 2016. Pulovere încărcate cu clopoței și nas de ren, în detalii stă cadoul ăsta. Alege-le pe cele mai kitchioase și-o să urci în clasamentul oamenilor lui preferați.

bluza oh deer

Foto: Answear.ro

Dacă ești norocos, ai și-un prieten obsedat de sport. Când îi propui să ieșiți în oraș, el propune să mergeți la cățărat, iar weekend-urile e mereu ocupat cu câte un maraton. Ei bine, poți să-i cumperi echipament nou, prosop pentru sală cu inițialele lui sau o brățară de fitness cu care să fie și mai atent la pașii pe care-i face zilnic și proteinele pe care le consumă.

bratara sony

Foto: Emag.ro

Mamele, mătușile și bunicile spun mereu că nu-și mai doresc nimic, dar poți mereu să le obții câte o piesă elegantă – o pereche de mănuși de piele sau o eșarfă. Și scutură-ți buzunarele și pune și de o Crăciuniță. Floarea, nu vreo domnișoară din Mall.

esarfa

Foto: Zoot.ro

Pentru prietenul foodie, mâncăcios și ”bucătăros”,  opțiunile sunt nelimitate, aș putea să îți vorbesc ore în șir.  Poți să îi cumperi o ghilotină de brânzeturi, să îi umpli un card cadou la Kitchen Shop sau să îi cumperi delicatese de la Băcănia Rod. Și o să te și faci cu o invitație ulterioară la cină sau la un vin fiert.

bacania rod

Foto: Facebook.com/bacaniarod

Dacă am bifat și foodie-ul, după exemplul din casa noastră, ne-a rămas în propria ogradă un exemplar destul de greu de mulțumit dacă nu cunoști ce și cum. Geekul o să știe mereu mai bine decât tine cum funcționează gadgeturile tale, dar o să mustăcească la ideea unei baterii externe. Toate aplicațiile alea de pe telefon nu rulează pe apă chioară.

baterie anker

Foto: Emag.ro

Întâmplarea face ca jumătatea mea blondă să fie o entuziastă relativ recentă a produselor bio și extra sănătoase. A început de ceva ani să roadă nu știu ce semințe, să consume nu știu ce produse. În timp, am recuperat și eu distanța față de ea și-acum mă simt în stare să-i fac un coș cu gem de goji, sirop de cocos și semințe decorticate de cânepă. Ce-i mai șocant, știu și la ce-o ajută fiecare dintre ele.

sirop agave

Foto: Republica Bio

Ar urma și prietenul, dar mai ales prietena, interesat în a-și decora casa cu gust și nazuri. Acel prieten cu suficiente pretenții și cunoștințe vizavi de piesele și accentele din casa lui. Care cunoaște pe de rost zece nuanțe de gri și care are deja acasă The Book of Hygge. Cough, cough, vreau și eu cartea aia, Moș Crăciun. Aici aruncă-te fie la cataloage cu mostre, un suport chic de reviste sau direct la piese de decorat dacă te simți aventuros. Îți recomand să vizitezi de urgență Design&After și să mă chemi și pe mine.

suport pentru reviste

Foto: Design&After

Și-am lăsat cumva, involuntar, iubitorul de cafea la final. Nu genul care bea 3 cești până-n ora 12 și se laudă cu asta. Ci cel care bea cafea de pură plăcere. Cel pentru care cafeaua e un ritual elegant. Care o iubește atât de mult încât nu se laudă cu ea pe Facebook, ci poartă cu ea o idilă fără ca nimeni să știe. Cești, întotdeauna cești. Și coastere. Poate un USB de conectat la laptop care-ți ține cana caldă. Sau un poster chic cu boabe de cafea. Sau un amestec de dark roast.

cafea poster

Foto: Notonthehighstreet

 

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.