Foi de Jurnal

Gourmet Festival, scurt, mâncat în doi

Hoi! Ne-am întors din Olanda aseară, după miez de noapte, știind c-am și ratat prima zi de Gourmet Festival. Dar am fost convinsă că mi se întoarce jet lag-ul și că voi funcționa perfect sâmbătă pe la prânz, cam pe când aveam să ne prezentăm la zona de Drive In de la Băneasa Shopping City.

După un autobuz luat greșit – ne-am obișnuit prea repede cu transportul în comun din Amsterdam – am ajuns acolo, ne-am proțăpit brățările pe brațe și-am început cotrobăiala propriu-zisă la Gourmet Festival. După o jumătate de oră adorabilă de pupat una bucată Alexandrauna altă bucată Mihaela-ela-prăjiturelasalutat una bucată om în post Florin Itudar și niște prieteni de mult nevăzuți, am luat perimetrul la ochi și l-am abordat de la dreapta-mprejur.

Și dacă ne-am lovit de secțiunea de Street Food, am servit de la Simbio un french dog gustos și cu multă ceapă caramelizată, cum îi place șefei la ceapă, dar și o ghimbirată proaspătă cu căpșuni. Simbio, ♥, ca-ntotdeauna s-a ridicat la nivel – cu niște dogs impecabili.

simbio gourmet festival

Și-am zgâit ochii la niște înghețată, amânând-o pentru la final, ne-am oprit la fotografii ici și colo și-am oprit apoi la Taj – pentru că aveam cumva chef de naan și ceva picant. Și-am luat câteva porții de naan și un sos picant Vindaloo și-am îndurat iuțeala până a făcut concurență cu soarele de iunie. Și ne-a deconcentrat atât de mult încât am uitat să-i facem poze. Și cică am și stins-o cu ghimbirata – pe bază de ghimbir?! Jesus.

Am poposit apoi la Bordello – cumva atrasă de sampleurile expuse – și după niște calcule și priviri – am comandat un taco cu rață. Și-a fost cea mai bună alegere a zilei. Spre deosebire de unii și-alții, am avut un taco plin de rață, cu suficientă rucola, sos de rodie și muștar Dijon cu ciocolată albă?! I am sold. Și în ultima perioadă am devenit un adeărat fan rață și-ncerc să mă lepăd nițel de fata aia care nici nu voia să audă de așa ceva acum 2-3 ani.

bordello gourmet festival

Și cât am admirat pleska servită la Băcănia Veche, bucuroși că în sfârșit a ajuns din vestul țării și-n București, căutam deja ceva cu ce să reglăm și zahărul din sânge. Un suc mai târziu, știam că e nevoie de mai mult. Și-am dres-o cu un cannoli demențial de la Zobuian, nu prea dulce, nu prea grețos, exact ce-i trebuia poftei mele.

cannoli zobuian gourmet

La scurt timp după am achiziționat și-un borcan cu dulceață de nuci verzi de la Băcănia RODdulce și pentru acasă, ca o precaută pentru ziua de mâine ce sunt.

Și contrar poftelor mele care nu se satisfac un-doi, am terminat minunăția aia crocantă, am mai băgat și-o înghețată și o demonstrație de glazurat torturi în cortul Electrolux și-am chemat Uber-ul să ne care epavele spre casă. În speranța că jet lag-ul deja instalat la ora la care povestim trece până mâine, păzea, Gourmet Festival day #3/day #2 pentru cei aterizați literally târziu.

Informații o să găsiți en gros pe net zilele astea, Gourmet Festival vă așteaptă însă să vă faceți rost de propriile opinii la fața locului. Că vrei mâncare gourmet sau îți place să joci la sigur, la standurile festivalului găsești de toate – mâncare românească, internațională, street food, dulciuri și vinuri, muzică pentru atmosferă, oameni reuniți de foame – deci cu zâmbetul pe buze de îndată ce le pui ceva bun în mână.

Eu îi îmbrățișez virtual pe toți dintre noi care muncesc tare pentru ceva – la Gourmet Festival sau nu. În mâncare, fotografie, event planning sau nu. Ori sunt tare zen după vacanță, ori aprecierea mai apăsată a celorlalți e o chestie ce-o să se tot resimtă în comportamentul meu în viitorul apropiat.

♥ ♥ ♥ & in the name of food,

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.