Foi de Jurnal

Mâncare japoneză. La Edo Sushi

la japonez

Luna #2 din experimentul să mâncăm chestii diverse-n oraș. Am ales eu să încercăm mâncare japoneză, mâncare japoneză dincolo de pachetele de sushi premade din București, Amsterdam sau Bruxelles. Și omulețul drăguț din spatele Pika’s sweets and treats, cu experiență turistico-culinară prin Japonia, mi-a sugerat să trecem pe la Edo Sushi.

Așa că am făcut și noi o rezervare aproape-romantică, pentru 13 februarie, și-apoi ne-am răzgândit și-am poposit la ei chiar pe 12 februarie, înfrigurați și nemâncați. Micul lor restaurant cu pereți de sticlă – în stil acvariu?! – ne-a primit repejor în sânul lui, ne-am trântit la o masă din colț ca un cuplu de introverți ce suntem și am început să ne pasăm unul altuia tasku’ de a informa chelnerița că nu știm să folosim bețișoarele ca să mâncăm.

Nu ne-a luat mult și-am stabilit că măgăreața pică pe mine căci ne-am și trezit cu ce doriți de băut? El și-a comandat o bere tipic japoneză Asahi, iar eu am mers în continuare pe mâna omului meu și-am cerut un pahar de vin de prune, oh da, ai citit corect, vin de prune. Și-a venit rece și ușor bubbly și dulce cât să-mi fure mințile. Și berea a fost bună, ușoară și proaspătă cu un gust pronunțat de malț.

Asahi beer and Plum wine

Și cât să ne amețim din alcool, foame și povești la ceas de seară, ne-au sosit și supele. Eu am optat pentru o supă spicy de creveți, iar el și-a ales un castron de ramen miso soup. A mea a fost picantă mai presus de așteptări, însă la următoarea seară la japonez aș opta tot pentru același lucru pentru că-mi plac provocările când vine vorba de iuțeli. Cu broboade de transpirație și tot tacâmul. Supa lui a fost temperat gustoasă cu bucăți de doradă și somon. Am mustăcit amândoi la ele până când au dovedit supele de circa jumătate de litru și nu noi.

ramen soup

Și dacă am continuat să dregem seara cu câte o lingură de supă și un gât de alcool, ne-a sosit și platoul cu sushi pe care l-am ales. Nu am reușit să riscăm pe-atât de mult am fi dorit, așa că am mers pe varianta cu somon, ușor mai cunoscută nouă. Și am primit un platou cu diferite combinații cu somon alături de ghimbir murat și ăl mai wasabi din câte-am gustat vreodată. Și am mâncat mai întâi rulourile cu Philadelphia, o alegere foarte evidentă pentru neinițiații de noi, și ne-am făcut apoi curaj și la tartarul de somon și celelalte chestii pe care habar n-am fi avut să le identificăm.

somon sushi

sorry for the awfully shots, încă nu ne-au sosit Samsung-urile S7 edge, lolz.

La final ne-am trezit c-am rezistat peștelui crud, ba că ne-a și plăcut, ne-am descurcat și cu bețișoarele ajutătoare și am decis, în final, să facem o tură de Victoriei înainte de a alege și-un desert. Și-am încheiat seara la Paul cu un croissant cu vanilie și zmeură și un macaron imens cu speculoos. Cuz this is how we (sushi) roll. 

Disclaimer: Nu suntem aici pe post de critici, ci doar pe post de iubitori clandestini de mâncare.

♥ ♥ ♥ & never hesitate when sushi,

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.