Foi de Jurnal

Gift guide Crăciun 2015. Variante foodie și mai puțin foodie

gift guide Craciun 2015

Am fost ieri la Marchés de Noël, la Casa Universitarilor și am fost impresionată all around. Nu sunt cea mai mare consumatoare de târguri de Crăciun, dar negreșit ajung, an de an, la târgul din centrul orașului, la cel ce la Sala Dalles, poate un Romexpo, poate și prin pasaj la Universitate, târguri de-ale casei. Unde găsești negreșit ceva ca să dregi un cadou, însă ușor repetitiv și nu prea prea avangardist.

targ craciun

Dar dacă am ajuns la un târg de designeri și-am văzut cum se vede Crăciunul prin consumabilele unor ochi artistici, am și-adunat câteva idei pentru un gift guide 2015. Nu-s idei doar de la târg, nu-s idei doar pentru foodie, sunt bits and bobs printre care am inserat tare multe lucruri care-mi plac mie. Să fim serioși, doar este propriul meu gift guide.

Și pentru că-s așa de alandala, am să încerc totuși să le grupez în niște pseudocategorii. Să nu sărim de la ceștile de cupru la inelele de aur roz, oricât de mult mi-ar lua mie să mă decid între cele două chestii-n cauză.

Foodie stuff

  • Oana de la Chicineta a lansat în toamna asta her babies, un set de farfurii fără de pereche și embroided cu mesaje pe gustul, pe experiențele și pe trademark-ul multora. Cea cu Get shit done  sau Bacon gave me this great ass – my personal favs. De comandat, de-aici.
  • Lumea de obicei nu dăruiește torturi fără nicio scuză, dar Crăciunul e o scuză veritabilă. Așa că e super ok să dăruiești un tort făcut special pentru foodieul (a se citi nehalitul) tău preferat. Cezar face niște trăznăi la Bakings, check him out.
  • Ceva ce mi-e în minte de mult, dar n-ajunge să fie luat niciodată este un șorț ca lumea. Să nu fiu prost înțeleasă, am mult prea multe șorțuri încât să-mi doresc un altul, dar mi-aș mai dori și-unul fără logo-uri mari și nițel mai de doamne-ajută, unul pe care nu-l porți efectiv toată săptămâna de dinainte de Crăciun, ci doar în Ajun, ca să se vadă ce divă ești în bucătărie. Unul cam așa. Bine, mai e și-unul de piele pe-acolo, dar nu știu ce vreau să fiu mai mult – divă sau a bad ass.

Ceramics stuff

La târg am fost ăl mai mult impresionată de ceramică. Vaze, vase, castroane, boluri de bomboane, ceșcuțe, omfg. Și-am să las aici trei nume, trei recomandări. See for yourself.

  • i-am văzut piesele Mădăline de la De Ceramică la standul Dizainăr și am fost very happy with myself pentru că le-am recunoscut și pentru că mai am și pe-acasă some of her amazing work. 
  • my new crush de la târg a fost standul MellonCollie Ceramics, cu niște vase unicate-n mărime și margini, cu mult albastru și mărgeluțe ici și colo. #impressed
  • last, but not least – Keramice cu niște obiecte tare personale, tare pe suflet, tare umanizate și frumoase.

targ craciun

The other pretty stuff

  • mi-a plăcut mult stand-ul de beauty 100% românesc al Techir și oamenii simpatici care-l dețineau și-l promovau
  • mi-au furat inima lucrușoarele handmade ale Ioanei de la Marele Deget Mare.
  • rochiile de la Undress m-au convins să vreau să dress up de la ei și să pun de-o comandă în curând. foarte în curând.
  • și iar last, but not least – bijuteriile de autor ce le-am văzut pe-acolo au fost out of this world și here are some awesome people doing that – Snob, Human APJ, My precious Buzztard.

targ craciun

Also, dacă vreți să dăruiți ceva ce nu costă fizic, dar contează enorm, puteți intra pe site-ul Zambetepentrucopii.ro, încărcați două selfie-uri și binele pleacă mai departe de la sine. Câte 50 de lei pleacă de la ING către copii de la SOS Satele Copiilor România la fiecare selfie în care te simți amuzant și se vede că ești simpatic.

Și dacă mai vreți să prindeți târguri cu piese 100% mișto, încă aveți ocazia. Pentru că în weekend-ul acesta, ultimul de dinaintea Crăciunului, avem parte și de târgul Made în Ro, dar și de Moș Dizainăr.

♥ ♥ ♥ & give from the heart, not the wallet,

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.