
Diminețile de weekend primesc atenție specială la noi acasă – și totodată mic-dejun special. Asta pentru că cele mai multe dintre dimineți le trăim separat, eu la o oră, el – la alta, eu cu un iaurt grecesc sub nas, el cu un castron de cereale în față. Așa că facem tot ce e posibil să recuperăm în weekend și să profităm de un mic-dejun nițel mai special. Dăm năvală în Nutella și facem croissante cu cremă de ciocolată și banane, dăm năvală-n ouă și facem omlete franțuzești cu tot ce ne pică pe mână, facem abuz plăcut de crispy bacon și grilled cheese sandwich-uri și ne refugiem de multe ori și-n borcanele cu dulceață din cămară.
Și ultimul astfel de mic-dejun a urcat rapid în topul nostru. Asta pentru că are de toate bune-n el: ou, avocado, bacon, ceapă verde. Dar și pentru că este pe-atât de sănătos pe cât ne place să ne imaginăm că am ales să mâncăm în ultima perioadă.
Am făcut ouă coapte în cuiburi de avocado, perfecte de gătit în weekend, când timpul nu te presează. Și-a fost bun și-a fost bine.
De ce-ai nevoie ca să prepari ouăle astea pentru două persoane:
- două avocado
- două ouă medii
- două fire de ceapă verde
- 200 grame bacon cubulețe
- sare, piper, fulgi de chilli
- orice alte toppinguri îți trec prin minte
La treabă – cum prepari ouăle astea pentru acele două persoane ce le ai în vedere:
Speli bine fructele de avocado, le tai în jumătate și scoți sâmburii. În adânciturile lăsate de sâmburi vei sparge și vei plasa câte un ou, iar dacă consideri că nu-i așa de mare cuibușorul pentru ou, well, lărgește-l cu ajutorul unei lingurițe.
Încinge cuptorul la 220 de grade și pune-ți cuiburile de ouă la copt, nu înainte de a condimenta ouăle cu chestii bune și piperate.
Eu mi-am pus fructele de avocado pe câte un ramekin și le-am fixat și cu niște scobitori ca să nu mi se răstoarne cuibulețele și să mă trezesc cu o mare de alb în cuptor.
Circa 22-24 de minute mai târziu am scos ouăle din cuptor, am decorat cu plenty of ceapă verde și bacon și-am servit după bunul plac. Adică repede și pe nerăsuflate.
Oul meu s-a copt exact cum îmi place mie, over easy, suficient cât să-mi curgă gălbenușuri pe margini. Celălalt ou a mai stat pe cuib nițel. Pentru un ou mai bine făcut, testează-i mișcarea în timp ce se coace. Iar avocado – oh, avocado!! – a ieșit demențial făcut la cuptor. La fel de cremos, dar imitând tare bine textura unui cartof copt și servit cu mult unt. #impressed
Do try this at home și lemme know cum a ieșit și ce toppinguri ai adăugat.
♥ ♥ ♥ & Sundays breakfast,
Demn de un mic dejun de week-end. Sa vad cum imi conving my better half sa incercam, pentru ca e foarte refractar la avocado (desi il mananca prin diverse feluri de mancare, dar nu stie ca e acolo 😉 )
Ha. Să-mi spui ce alegi să pui on top.Sunt open to suggestions. ^_^