instaglam / retete

5 retete pentru micul dejun

Micul dejun. Are loc destul de des, zilnic dacă ești norocos și-ai timp de chestii de genul ăsta. Eu mă număr printre cei care-și fac mereu rost de mâncare la primele ore ale zilei, dar am mulți cunoscuți care, din lipsă de idei sau sătui de omlete, sar total peste micul dejun și se mulțumesc cu-o cafea și poate un covrig.
Și pentru că nu am nicio problemă în a le da glorie veșnică covrigilor, dar pentru că-mi place diversitatea, m-am gândit să vă arăt ce-am mâncat eu în ultima săptămână la micul dejun.
mic dejun 1Pâinea prăjită mă scoate mereu din necaz și, la noi acasă, ajunge cel mai des să fie unsă cu ceva bun. Că-ți place toastul simplu, cu unt sau sub alte forme, eu aleg de cele mai multe ori să-l acompaniez cu unt de arahide și Nutella. 
mic dejun 2
Un alt mic dejun ușor de pregătit, dar tare gustos și ceva mai nutritiv decât Nutella la 7 dimineața, este iaurtul. Eu transfer un păhărel de iaurt grecesc într-un castron și-l acompaniez și pe-asta cu o mână de musli și două-trei linguri de miere, cât să-mi facă ziua mai dulce.
mic dejun 3
Dacă ai chef să-ți faci un suc la blender, nu uita să bagi spanac, căci e ușor de deghizat după celelalte fructe și legume, dar și suficiente fructe dulci, cât să-ți facă și ție ziua mai dulce. Eu mi-am pregătit însă un smoothie într-una din dimineți, folosind un pahar cu lapte, o banana coaptă și un iaurt cu vanilie, căci se complimentează între ele. Nimic mai ușor și nimic mai sățios, promit.
mic dejun 4
După atâtea chestii dulci, joi am pregătit și ceva sărat. Mai exact, un sandwich tuna melt. Adică un sandwich cu ton, nimic mai prețios de-atât. În timp ce mi-am pus feliile de pâine la prăjit, în cuptor de data asta, am desfăcut o conservă (sfânta conservă!) de ton mărunțit, am transferat-o într-un castron, am adăugat două linguri de maioneză, sare și piper, doi castraveciori murați tăiați mărunt și puțin muștar. Amestecul l-am potrivit între două felii de pâine, cea de deasupra decorând-o în ultimele minute la cuptor și cu o felie de brânză cheddar.
mic dejun 5
A venit și vinerea și-am spus să închei săptamâna într-un mare hal. Și mi-am făcut faimosul porridge, ovăzul fiert în lapte care nu lipsește din toate ultimele recomandări hip de mic-dejun. Scurt pe doi: am pus o cană cu lapte la încălzit, într-o crăticioară mică, am adăugat ovăzul, circa 80 de grame, am adăugat și 2 linguri de zahăr și l-am ținut pe foc circa 10 minute, amestecând continuu, până când ovăzul a absorbit aproape tot laptele. Mi l-am servit într-un castron, demn de dus în fața televizorului, și-am decorat treaba cu fructe uscate și scorțișoară.
Astea au fost recomandările mele, cea mai esențială fiind asta: micul dejun are talentul de-a fi intens personalizat, deci n-avem scuze să-l evităm. Și pentru că diversitatea să continue, aștept și-ale voastre recomandări pentru prima masă a zilei.

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.