Foi de Jurnal

Christmas giveaway. Pentru că #decembrie și pentru că #Crăciun

(CONCURS ÎNCHIS – Câștigător – Andreea Rădulescu)

Pentru mine nu există mai multă magie-n aer decât în perioada Crăciunului. Și pe-alocuri enervez oamenii, băgând luminițele în priză din octombrie, postând fotografii cu brăduți împodobiți, ținând numărătoarea inversă până la Crăciun, ascultând în ordine soundtrack-ul de la Harry Potter (da, pentru mine e egal cu Christmas songs) și The Nightmare Before Christmas.

Și pentru că-s copleșită de ciocolata caldă cu Nutella, de nuvelele de Crăciun, de puloverele oversize, de clementine și scorțișoară, de filme precum Elf, It’s a wonderful world sau Love Actually, de liste cu cadouri și altele asemenea, am ajuns și la concluzia aia cu să dăruiești e mai prețios decât să primești.

Și dau startul astfel unui mic giveaway, un soi de concurs, punând la bătaie câte ceva din lucrurile mele dragi din bucătărie. Fac asta doar pentru că n-am suficiente scaune-n casă ca să vă chem la masa de Crăciun, promit. Și ca să vă mulțumesc pentru susținere, habar n-aveam că ce aș avea eu de scris sau de mâncat ar prinde la oareșce public.

giveaway2

Am ales deci un creion pentru decorațiuni  cu care să scrii fără să-ți tremure mâna pe torturile cu marzipan și frișcă, un cookie cutter sub formă de cub care are astfel 6 forme diferite pentru fursecurile cu nucă și migdale ce sigur le ai în plan pentru sărbători și, în cele din urmă, niște păstăi de vanilie, pentru zile aromate și rafinate, deh.

Mistletoe 2

Ce-ai de făcut ca să te înscrii la giveawayul nostru de Crăciun? Să te alături paginii de Facebook Gătesc Mereu Aici cu un like și-apoi să-mi scrii în secțiunea de comentarii ce deserturi faci sau ai vrea să ai pe masa de sărbători. Căci știți că eu m-am blocat la brioșe, nu? Hai cu rețetele inspiraționale. Concursul e deschis la nivel național până pe 10 decembrie, când vom alege un câștigător cu random.org și-l vom anunța tot aici.

♥ ♥ ♥

laura

laura logo

15 Comments

  1. Nu stiu daca le voi face eu, dar macar o sa asist la facere lor: casuta de turta dulceeee decorata cat mai colorat si tort dobos si clasicul cozonac cu multa umplutura de nuca si ciocolata…Aiaiaiai 😀

  2. Prajtura Ascota, Laurici! Astazi am aflat ca se numeste asa. Am reteta de la bunica, ea ii zice „Ascata”.
    E diabetic de dulce, cred ca iti place:)

  3. O sa fac un tort musuroi de cartita pt ca e preferatul iubitului meu, banana bread si Christmas cookies.
    Am testat deja reteta ta de banana bread in weekend si e super buna (iti pun poza pe fb).
    Am facut si reteta de fursecuri cu cocos numai ca am pus prea multa faina si s-au stransformat in reni, candy cane, inimioare si fulgi.

  4. Turte cu nuca
    Sunt turte traditionale care se fac in zona moldovei,se mai numesc si scutecele lui Iisus. Se folosesc foi de placinta sau facute in casa (mai bune, dar trebuie sa fie foarte subtiri – un aluat din apa, faina, un pic de drojdie, un praf de sara si apa cat cuprinde sa putem intinde foi, aceste foi se coc in cuptor sau in tigaie de teflon). Separat se face un sirop din apa, zahar, un praf de sare, vanilie, rom, coaja de lamaie si de portocala. Se amesteca nucile macinate cu zahar si arome. Se inmoaie fiecare foaie in siropul care a fost inainte pus pe foc (la foc mic),se pune pe un platou un strat de foi inmuiate si apoi amestec de nuci si tot asa alternand,ultimul strat cu multa nuca.

  5. O sa fac cozonac cu multa nuca si cacao, cookies, turta dulce……super buneeee, abia astept 😛

  6. Voi gati un munte de dulciuri: turta dulce, eclere, piscoturi pentru Mos, un tortulet de fructe si lista ramane deschisa…

  7. Mereu de sarbatori ma infrunt cu dileme cand vine vorba despre desert. Sa fie decadent sau nu?!
    Insa, un lucru stiu sigur, trebuie sa fie ceva de sezon!
    Un apple pie american doldora de mere si condimente craciunesti, sau o tarta frantuzeasca briochee tot cu mere? Iar un pumpkin pie (cu sau fara ciocolata) clar nu ar fi trecut cu vederea! Si pentru ca in aceasta perioada se gasesc pe piata castane ar merge o tarta soufflé cu piure de castane, ciocolata si aceleasi condimente craciunesti.
    Destul de greu de ales desertul portivit, zic eu! 🙂

Comments are closed.