retete

Seria Halloween: Cârnăciori în foietaj pe post de mumii la cuptor

Azi, miercuri, 8 octombrie, la mulți ani mie, debutez și eu cu seria de Halloween. Serie pe care o fac de propriul meu drag, desigur. Pentru că am găsit chestii mult prea simpatice pe care trebuie să le încerc înainte de petrecerea de Halloween.

Jocuri, eu deghizată în Wednesday Addams și niște mumii în foietaj, brioșe cu dovleac sau tarte cu ”pânză de păianjen” din ciocolată? Trebuie să sune bine, trebuie să te fi convins să-ți fac rost de-o invitație la petrecerea mea, am dreptate?

Disclaimer: N-am absolut nicio înclinație spre sărbătorile astea păgâne, dar nu rezist în fața oportunității de a găti ceva tematic.

De ce ai nevoie:

  • o foaie de aluat foietaj de circa 450 de grame
  • 5-6 fire de cârnați de Pleșcoi (eu i-am ales pe ăștia pentru că #picant)
  • 3-4 linguri de muștar
  • un ou, două linguri de apă și sare

Cum se face:

Înainte de toate, scoate-ți aluatul la temperatura camerei cu circa o oră înainte să te apuci de treabă. Și când te-ai decis că te apuci de treabă, încinge cuptorul la 200 de grade Celsius.

Au trecut cele 60 de minute? Acum întinde-ți aluatul pe o suprafață pe care ai presărat făină și distribuie uniform muștarul pe aluat.  Împarte-l și taie-l în fâșiile care vor reprezenta fâșiile de pânză ale mumiilor. Eu am optat pentru fâșii de circa 2 cm lățime și 32 cm lungime. Fâșii să fie, lungi să fie, potrivite cârnăciorilor tăi să fie.

Taie-ți și cârnăciorii sub forma unor degete (da, am zis degete, doar e vorba de Halloween) și începe să rulezi fâșiile în jurul cârnăciorilor. Nu uita să le sigilezi la bază și să lași un spațiu gol în vârf, unde vei picta la final o mică față de mumie. SAMSUNG CSC

Odată ce ți-ai așezat mumiile în tava de copt, bate oul cu cele două linguri de apă, nu uita și de sare și apoi îmbălsămează mumiile cu amestecul ăsta.

SAMSUNG CSC

Acum îți mai rămâne să le coci pentru 17-20 de minute cât să devină golden brown, să le pictezi niște ochi și o guriță tot cu muștar și apoi le consumi dintr-o singură suflare, ca un monstru-macabru-consumator-de-mumii. Noi așa am făcut. 🙂

Ne vedem pe #gatescmereuaici cu recreațiile de Halloween? Și sâmbătă cu o rețetă nouă? Sigur că da. Ta-taaa.

 

laura logo

2 Comments

Interacționează cu mine :)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.