retete

A classic: Paste cu ton și porumb

Așa-i că ți-era dor de niște paste? Nouă sigur da. Și sincer – astea-s cele mai simple și gustoase paste ce le consumăm vara, pe aceleași rațiuni de ”ușor” și ”răcoros”. Pastele cu ton și porumb le facem la cantități industriale și le consumăm reci, deci e clar o rețetă folosită și răs-folosită la noi acasă.

Mulți știu cum se fac pastele astea, dar iată propria noastră versiune, ușor de alunecat pe gât, așa cum mie-mi place.

De ce ai nevoie: 

400 grame macaroane – am folosit de data asta melcișori 🙂
360 grame ton, aka două conserve de ton în ulei
300 grame porumb – stors bine-bine din conservă
10 linguri maioneză ??!! – da, maioneza le face să alunece bine pe gât, cum ziceam mai sus
3-4 linguri de ulei de măsline
sucul de la jumătate de lămâie
sare+piper

Cum se face:

Păi se face simplu, așa se face. Se pun la fiert melcișorii în trei litri de apă cu sare și se țin acolo până-i scoți al dente, adică fierți, dar încă fermi.

După ce s-au fiert, îi storci bine-bine de apă, îi arunci într-un castron și de-aici înainte doar amplasezi restul ingredientelor. Adică adaugi tonul stors de ulei, porumbul stors de apa din conservă, maioneza, sucul de lămâie, lingurile de ulei de măsline, unde poți folosi chiar și uleiul rămas de la ton, și ajustezi cu sare și piper.

SAMSUNG CSC

Am promis că-i simplă. Și bună. E rețeta ce mă scoate din încurcătură de cele mai multe ori. Poți sări peste maioneză, dacă te deranjează. Am făcut-o multă vreme fără, dar maioneza o face exact pe placul meu, zise omul cu probleme cu colesterolul. 

Dar până mi-oi ajusta eu colesterolul și până ne-auzim data viitoare, nu uita să-mi trimiți fotografii cu ce-ai gătit din rețetele mele, pe Facebook, Instagram, mail, oriunde, lasă un comentariu, transmite-mi un cerc de fum. Sunt într-o perioadă în care iubesc feedback-ul. Heheh. Ta-taaa!

 

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.