retete

Porumb pe grill cu unt aromatizat

coceanul în aer toți cei care iubesc porumbul proaspăt, fiert sau copt, dar mai ales copt! pentru că rețeta asta vi se adresează vouă și mai ales mie – căci porumbul cu urme de cenușă e o mașină a timpului ce mă duce în verile lui 2000, la țară, în Ardeal, în cele mai frumoase momente ale copilăriei mele, parol!

dar ca să nu intru în povești despre ilegalitățile ce le făceam pe-acolo ~ porumb furat de la un vecin, consumat în cultura altui vecin ~ să vă spun cât de ușor se face porumbul ăsta și cât de fain e să te joci cu untul aromatizat după bunul plac. 🙂

De ce ai nevoie:

2-4 coceni de porumb dulce
60 grame unt
condimente pentru untul aromatizat: eu am folosit sare, praf de usturoi și rozmarin uscat într-unul și sare de mare și arpagic tocat într-altul.

SAMSUNG CSC

Cum se face:

Începi prin a pune porumbul la fiert ca de obicei, circa 30 de minute. Apoi secționezi cocenii în câte două jumătăți, pe care le sărezi bine și le dai la grill. Poți unge grillul cu unt, dar ai ocazia să-ți afumi toată casa – din experiența mea și a vecinilor mei vorbesc – sau poți să mergi cu grillul gol.

Coci bine porumbul, cât să fii mulțumit de proporția boabelor coapte de pe cocean. Eu am tot învârtit jumătățile alea pentru vreo 10-12 minute, greu au mai luat-o din loc.

Acum e momentul să pregătești untul. Eu am făcut două feluri, de dragul varietății. Am lăsat untul la temperatura camerei și l-am aromatizat precum am zis și la ingrediente, cu rozmarin, sare și praf de usturoi, respectiv sare de mare și chives.

Tips & tricks: Folosește rozmarin proaspăt dacă ai, sau pătrunjel, dacă ești fan. Combină ierburi aromatice cu ceva ingrediente pudră pentru ca untul să-ți fie pe plac. Joacă-te cu tipurile de sare sau cu cele de piper până găsești ceva potrivit. 🙂

SAMSUNG CSC

Atât. Nimic mai simplu. Nimic mai ”ca la țară”, dar făcut într-o bucătărie de 3/2.

Dacă-ți place, dacă-i încerci acasă, spune-mi cum ți-au ieșit și de aduc măcar câtva cu porumbii copți la țară, pe plită. Și spune-mi în secțiunea comentarii ce alte rețete vrei să mai fac și să încerc pentru blog. Și nu uita să încarci fotografii pe Facebook sau pe Instagram, folosind hashtag-ul #gatescmereuaici. 

 

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.