Foi de Jurnal

Cum mi-am petrecut Ziua Internațională a Alimentației alături de Greenpeace

Prin septembrie, Andrada Radu de la Greenpeace făcea un apel prin apele nemărginite ale Facebookului, căutând bloggeri de food interesați să petreacă câteva ore gătind cu alimente proprii toamnei pe 16 octombrie, de Ziua Internațională a Alimentației. O prietenă, un mail și câteva reply-uri mai târziu, Andrada mi-a spus că e bucuroasă să mă aibă-n echipă și urma să batem palma la o cafea.

La such said cafea, cu două săptămâni în avans, ne-am întâlnit cu fetele de la Greenpeace, alte câteva blogger fellow writers și chef Tobias Balthasar Fetz și-am făcut planul pentru 16 octombrie. A inclus multe legume și fructe de sezon, s-a bazat pe a găti cu ce avem local și proaspăt și pe-o abordare raw vegan. Căci e cea mai simplă cale de a găti lucrurile încât să-și păstreze proprietățile și gustul. Și e tare pe placul Greenpeace și vrem ca Greenpeace să fie happy and productive.

Așa că vineri, la 8:30 fix, am ajuns la Dianei 4, care-a găzduit conferința de presă Greenpeace și degustările Greenpeace & Co. Și am încercat să nu par prea afectată de faptul că eram ultima ajunsă și că lucrul ăsta mi-a zguduit rău impresia că-s o persoană punctuală. Și-am cerut fiecare câte o cafea și ne-am agățat șorțurile la gât și-am trecut la treabă. Chef Tobias a început să work his magic, iar noi am încercat să ținem pasul și să have fun între timp.

Și am mai jos câteva fotografii din frumoasa dimineață petrecută alături de Isabela ( http://isabelacuisine.ro/ ), Cristinahttp://divainbucatarie.ro/ ), Bianca ( http://www.fit-lifestyle.info/ ) și Dorinahttp://entourage.com.ro/ ). Am făcut colectiv or individual shoturi cu ardei roșu și ardei galben, spaghete de castraveți cu roșii, bruschete cu ricotta, smochine, pere, nuci caramelizate și polen, ravioli din sfeclă, umplute cu brânză, nuci și busuioc, dar am avut și deserturi precum iaurt cu miere și fructe de sezon, brioșe din morcovi și o tradițională și gustoasă plăcintă cu mere. A fost nebunie, a fost haos, a fost amuzant, a atras mulți curioși și, sperăm, să fi creat și intrigă și pus pe gânduri. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

figsricotta2

SAMSUNG CSC

chef tobias

iaurt mere polen

shoturi ardei

paste castraveti

masa greenpeace

poza grup greenpeace

♥ ♥ ♥ & always do what you love,

laura

laura logo

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.