Foi de Jurnal

Masa-n oraș, cu prietenii și bucată din ce poate oferi o Transilvanie Gastronomică

transilvaniagastronomica

Miercuri, spre seară, după ce-am prins câțiva Pokémoni prin Obor, am tras pe dreapta, în premieră, la Mazilique Studio, pentru ce știam că va fi o masă neaoșă ardelenească semnată și inspirată de Asociația My Transilvania.

Info de background: mi-am petrecut toate verile vieții până pe la 20 de ani în Ardeal, colo mai sus, lângă Cluj, doar că de când m-am mutat în București străbat mai greu țara ca să mai fug pe-acolo pe-atât de des pe cât ar merita.

Și ca un om punctualo-absurd ce sunt, eram acolo cu mult înainte ca masa să fie gata sau ca gazdele să fie pregătite să mă întâmpine. Dar m-am desfătat cu multe poze, mi-am repetat de câteva ori că studioul lu’ Mazi must be cel mai Instagram worthy loc din oraș și-am așteptat restul lumii ca să ne desfătăm cu ce aveam sub nas, pe masă, în cuptor și practic all around.

Vă las niște fotografii cu ce-am mâncat, menționând că entuziasmul vizavi de lichiul de ceapă, varza acră, șoriciul și chisătură m-a făcut să scap o dată farfuria pe masă și de trei ori furculița all over that Mazilique Studio.

IMG_20160810_182255

IMG_20160810_182304

IMG_20160810_182324

IMG_20160810_182506

IMG_20160810_182518

IMG_20160810_182525

IMG_20160810_182610

IMG_20160810_182617

IMG_20160810_182930

IMG_20160810_182936

IMG_20160810_183446

IMG_20160810_183454

IMG_20160810_183501

IMG_20160810_194126

Acum, după ce o să vă enervați că vă mărturisesc cât de awesome este să consumi șoric proaspăt în august, cât de înțeleaptă este ideea de a te lăsa convinsă să bei un pahar de vin de către Cătălin și Alexandra de la Călătorii și Farfurii, cât de butterfly-ish este să stai la povești până spre seară cu oamenii minunați adunați la brunch-ul transilvănean, cu mențiuni speciale și îmbrățișări vesele către Jo de la Tăiețel, Cătălina de la Sunny Side Up, Ioana și-în-sfârșit-Luc de la Mansarda cu Bunătăți, Isa de la Isabela Cuisine printre alții, să trecem la morala poveștii.

Mâncărurile astea bune, învățate de acasă, de la cei dragi, sau furate din caietele de bucate ale unora și altora – sunt una dintre cele mai de preț comori pe care le-avem noi. Și sunt mereu la îndemână, mereu opțiunea pe care o alegi acasă, când ești doar tu și foamea, doar tu și pofta, sunt mereu prima alegere. Indiferent de câte ori ajungi, in the end, să comanzi ceva sau să fugi în oraș. Și ce ne-au adus aminte oamenii de la My Transilvania, la brunch-ul târziu de miercuri, este că o astfel de cultură gastronomică autentică trebuie musai păstrată și dată mai departe, trebuie musai încurajată, odată cu consumul de produse și rețete locale.

Bucățică din Transilvania o să fie la degustat, în curând, la Sibiu, între 1 și 4 septembrie, când se organizează Transilvania Gastronomică – Food Culture Festival.

Eu o să plec în mai puțin de două săptămâni acolo și-am să dau iama în tot ce ne recomandă echipa My Transilvania. Până la urmă, Transilvania asta e și a mea, iar gustul ei autentic este cel mai comfort food pentru mine.

 

♥ ♥ ♥ & always in love with good food,

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.