retete

Tort de clătite cu cireșe

tort clatite cirese

O să sune amuzant, dar în seara cu deschiderea Euro 2016, la meciul Franța – România, eu am pregătit pizza, bere, random snacks-uri și .. tort de clătite cu cireșe. N-avea nicio legătură cu meciul, nicio legătură cu celelalte chestii de băgat în stomac, ci era 100% legat de obsesia mea cu cireșe. Ținut la rece până au venit suporterii, s-a feliat ușor și-a mers de minune așa, răcoros, umplut cu o cremă de mascarpone și cireșe și cu multe multe straturi de clătite.

Să vă zic cum l-am făcut, deși este pretty safe explanatory.

Aluatul de clătite îl puteți face așa cum vi-e pe plac, eu l-am făcut direct în blender unde-am pus așa: vreo 150 grame de făină, 3 linguri de zahăr brun, un praf de sare, 4 ouă, un cubuleț de unt topit la microunde, cât să fie lichid, și vreo 350 ml lapte. Blitz blitz la blender și dăm apoi compoziția de clătite la rece pentru jumătate de oră – o oră.

După ce s-a răcit bine, te pui și faci clătitele în tigaia ta norocoasă. Prima se rupe și e ok, în popor i se mai și zice clătita bucătarului – de probă, de test, de gust. Și după ce-ai un teanc generos de circa 20-24 de clătite, le lași la răcit la temperatura camerei.

Pregătim între timp și crema de cireșe. Tot la blender punem așa: 250 grame de mascarpone, 200 ml de frișcă deja bătută din smântână pentru frișcă, circa 60 grame de zahăr pudră și vreo 300 grame de cireșe fără sâmburi. Blitz blitz și iar fuga la frigider și cu ea.

tort clatite cirese

Eu am asamblat-o cu puțin timp înainte să vină musafirii. Am mânjit cu puțină cremă farfuria pe care urma să pun tortul de clătite și-am continuat să construiesc clătită după clătită, cu câte un strat subțire de cremă între ele. Am pus cremă chiar și pe ultima clătită și-am decorat cu alte câteva cireșe negre. Simplu și fără dureri de cap.

tort clatite cirese

Și-a mers perfect servită direct de la frigider. Un tort ușor, răcoros și cu o ușoară aromă de cireșe. Nimic din compoziția lui n-avea să fie mai potent decât cireșele din cremă și-asta a fost ideea care mi-a surâs cel mai mult. Evident.

♥ ♥ ♥ & vă pupă Cireșica a.k.a

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.