retete

Brioșe cu prune și iaurt

N-am mai copt brioșe de mult, dar și când o fac – mă asigur că-i o rețetă de aia în care se amestecă toate ingredientele într-un singur castron și gata-i treaba.

Ingredientele pentru 16-18 brioșe tare ușor de făcut:

  • 250 grame făină albă
  • 100 grame zahăr brut sau zahăr de cocos
  • 1 plic praf de copt + 1/2 lingură bicarbonat
  • un praf de sare
  • 1/2 linguriță extract de migdale
  • 110 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 ouă
  • 250 grame ulei grecesc
  • 10-12 prune, spălate și tăiate cubulețe

Încinge cuptorul la 180° Celsius și pregătește tava de brioșe cu hârtiuțele de copt din dotare – eu am vreo 2-3 seturi începute, așa că ale mele au primit hârtiuțe din toate sezoanele.

Într-un castron mare, am amestecat făina, zahărul, agenții de creștere și sarea, iar în mijlocul amestecului am făcut o gaură în care am turnat extractul de migdale, uleiul, iaurtul și ouăle. Am amestecat totul bine până când mi-a ieșit un amestec omogen și fin. La final, cu o spatulă, am încorporat și fructele tăiate de dinainte.

Am turnat aluatul în forma de brioșe cu ajutorul unei cupe de înghețată – cam 3/4 din formă plină cu aluat – ca să lași loc să crească la copt. Le-am dat apoi la cuptor pentru 30 de minute, timp în care am rotit tava o dată. Ele vor fi complet coapte după ce trec testul scobitorii.

Legenda spune că trebuie să le lași să se răcească puțin înainte de a le mânca, dar aluatul ăsta cu iaurt este prea fraged ca să mai ascultăm de legende absurde.

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.