retete

Granola ‘de iarnă’ cu mere și scorțișoară

granola sos de mere

Am dres o porție de granola pentru săptămâna de dinaintea sărbătorilor – cu sos de mere, migdale și puțin prea multă (există așa ceva?!) scorțișoară. De când cu toată treaba ”sans gluten”, m-am refugiat destul de mult în terciul de ovăz și chiar aveam nevoie de o pauză – așa că granola happened. Am vrut însă să-i dau un alt twist decât de obicei și am acompaniat-o cu o porție de apple sauce și altele cele pentru #crocănțeală.

Ce ingrediente am folosit:

  • 300 grame fulgi de ovăz
  • 60 grame semințe de dovleac
  • 50 grame migdale
  • 50 grame felii de mere uscate de la NativeBox
  • 30 ml sirop de arțar
  • 150 grame sos de mere
  • 1/4 linguriță esență de migdale
  • condimente ochiometric: scorțișoară, nucșoară, cuișoare și ghimbir

First things first: pentru sosul de mere, am folosit trei mere, tăiate cubulețe, gătite în 100 ml apă și cu trei linguri de zahăr brun până când au scăzut bine de tot și se pot pasa ușor cu o furculiță – aka gata, ai sos de mere și habar nu am de ce i se zice sos și nu piure.

Între timp, am încins cuptorul la 180 de grade Celsius și am început să pregătesc ingredientele pentru granola. Într-un castron mare, am amestecat fulgii de ovăz, semințele de dovleac, migdalele și mixul de condimente.

Peste sosul de mere încă cald, am adăugat siropul de arțar și esența de migdale, iar amestecul acesta umed l-am adăugat peste cel cu ovăz, semințe și nuci.

Într-o tavă pregătită cu hârtie de copt, am răsturnat tot amestecul de granola și l-am întins bine de tot încât să se coacă toate ingredientele egal. Am lăsat-o la copt pentru circa 30 de minute, amestecând în tavă pe la jumătatea timpului de gătit. Am lăsat-o la răcit, afară, pe un fund de lemn, iar la final am adăugat și feliile uscate de măr.

Poți păstra granola într-un borcan, în bucătărie, la temperatura camerei pentru 5-7 zile, dar ai face bine să o guști și să o termini pe cât de repede merită ea.

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.