Foi de Jurnal / retete

Salată cu spanac proaspăt și-un mic și cuprinzător review de robot de bucătărie

salata de spanac proaspat

Înainte să-l pun pe MK – F800 de la Panasonic înapoi la cutie și să-l trimit la căsuța lui, l-am mai trecut la un scurt test: să mă ajute la o salată fresh cu spanac proaspăt din piață, felii de măr, brânză și migdale prăjite. Îl pusesem deja să-mi lucreze un aluat de pizza în rețeta aceasta de Calzone și să-mi scoată, în rețeta asta, untul dintr-o tură de alune de pădure, așa că nu mi-a mai rămas decât să-l mai pun la o tură de zvântat salată și o alta de măcinat nuci.

Cu atâtea frunze verzi în piață, am făcut zilele trecute o salată de spanac cu câteva felii acrișoare de măr, brânză feta sfărâmițată, dulceața de la merișoare uscate și un plus crocant de la migdale coapte. De ce doar o salată? Pentru că nu-s multe lucruri care-mi displac mai mult decât să spăl frunzele dintr-o salată și să le pun apoi ude și zemoase în bol. Iar robotul de bucătărie MK – F800 are funcția de uscător de salată și după două ture a câte 10 secunde, spanacul meu bine spălat mi-era și bine uscat și numai bun de degustat.

Pentru întreaga salată, am folosit:

  • 400 grame spanac proaspăt 
  • 100 grame brânză feta
  • 2 mere, feliate subțire
  • 55 grame de migdale coapte
  • 55 grame de merișor uscat, infuzat cu mere
  • o vinegretă din ulei de măsline și zeama de la o lămâie
  • sare și piper

Întâi și-ntâi am spălat și uscat bine de tot frunzele proaspete de spanac și le-am transferat într-un castron mare. Am sfărâmițat deasupra brânza, am adăugat feliile de mere și merișorul infuzat.

salata de spanac proaspat2

Migdalele mele crude le-am copt circa 10 minute, la 200 de grade Celsius, și le-am tras prin aparatul de măcinare în stare uscată cu care mai este echipat robotul Panasonic. Le-am adăugat și pe ele peste restul ingredientelor, finalizând apoi cu vinegreta mea din 2 linguri de ulei de măsline și zeama de la o lămâie, un praf de sare și puțin piper.

Am amestecat bine salata și-am cronțănit-o așa proaspătă și crocantă cum mi-a ieșit.

Câteva gânduri despre MK – F800

Mi-a sosit acasă într-o cutie impresionant de mare, însă aparatul în sine este mic, compact și elegant. Genul de electrocasnic pe care îl lași cu mândrie pe bufetul din bucătărie. Piciorușele lui sunt prevăzute cu ventuze, deci la cât de mult e pus la treabă și la cât de mult se scutură, ești sigur că nu o să-ți fugă de pe masă.

impresii mk f 800 panasonic

E echipat cu 5 funcții preprogramate și poate să îndeplinească în total 33 de funcții, precum tocător, blender, mixer, feliator, aparat de măcinat și storcător de citrice. Este plin de accesorii, deci îți trebuie puțină organizare ca să le ții pe toate în siguranță și mult chef de documentare ca să-l pui la muncă pe cât de mult poate el.

impresii mk f 800 panasonic

Concluzia mea? Robotul de bucătărie MK – F800 Panasonic este compact și destul de silențios, are o putere mare de lucru și un ecran tactil ușor de folosit și intuitiv. Poate mi-ar fi plăcut să aibă vasul de blender din sticlă, dar asta este o opțiune personală. În rest, și-a făcut tare bine treaba, se spală foarte ușor componentele și este el în sine ușor de dus de colo-ncolo prin bucătărie, mereu pe blatul de lucru la care ai de gătit. Așa că are un mare like din partea mea și merită să-i dai o încercare dacă ești în căutare de un asistent personal în bucătăria ta.

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.