retete

Cartofi zdrobiți cu anșoa, pătrunjel și brânză de capră

cartofi prajiti zdrobiti

Rețetele ce includ cartofi sunt printre favoritele mele, iar asta cu cartofii prăjiți și zdrobiți, asezonați cu pătrunjel proaspăt, boia afumată și bucăți de anșoa a urcat sus sus de tot în top, poate chiar runner up după plăcinta de cartofi rași cu ou și brânză a mamei mele.

Treaba asta are și puțin background: într-o seară cu taptaptap pe Instagram, am zărit la Alexandra și Cătălin (blogul lor aici) pe cont o fotografie cu un meniu care anunța ceva cartofi zdrobiți cu anșoa și oareșce altele deasupra. Și nu mi-a mai stat mintea liniștită următoarele cinci minute – timpul în care m-am chinuit să deschid borcănașul de anșoa ca să văd de-a expirat.

Fii pe pace, peștele era încă valabil așa c-am trecut la executat ceva cu ingredientele din casă: pătrunjel proaspăt, anșoa în cauză, brânză de capră și un praf generos de boia afumată. N-am cum să pretind că am o rețetă pentru treaba asta, dar am o recomandare pentru cum să faci cartofii ăștia. Eu am ales cartofi mici, ușor făinoși, pe care i-am fiert în prealabil 15 minute, cât să nu fie 100% gătiți. Și-apoi i-am tăiat în jumătăți și fiecare jumătate apoi am tăiat-o în sferturi și încă o dată fiecare sfert l-am tăiat în ceea ce vom numi aici optimi de cartof.

cartofi prajiti zdrobiti2

Și-am pregătit tigaia de prăjit cu ulei și-am încercat să-i prăjesc întâi ușor zdrobiți cu furculița, însă m-am trezit cu o mulțime de bucățele la scaldă în baia mea de ulei. Așa c-am redresat repede situația și-am început să prăjesc optimile de cartofi întregi, zdrobindu-le cu un minut înainte de a le scoate de la prăjit. La momentul acesta, cartofii au deja o structură mai închegată și nu se mai sfărâmă prin toată tigaia cu ulei.

I-am scos repede pe un șervețel ca să mai îndepărtez din ulei și i-am tăvălit apoi prin sare și boia. I-am garnisit cu brânză sfărâmată, pătrunjel rupt cu mâna și bucăți de anșoa din plin. Ș-am avut poftă, parol.

 

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.