Foi de Jurnal

Colț de București: Brunch leneș la D20 Urban Bistro

d20 brunch in bucuresti

În ultima noastră zi liberă împreună am hotărât să abandonăm pijamalele și să chiar ieșim din casă. Planul: un muzeu și-un brunch în oraș. Așa că după mai bine de-o oră de zgâiat la trenulețe în miniatură la muzeul CFR, situat chiar în inima Gării de Nord, am plecat să căutăm ceva bun de ciugulit.

Dintr-una în alta, am ajuns în preajma zonei Dorobanți cu ideea să oprim undeva să mâncăm, cel mai probabil pe Calea Floreasca, plină ochi de localuri în ale căror vitrine ne-am lăsat atârnate poftele. Am verificat lista de locuri din oraș pe care trebuie musai să le bifăm, lista noastră sfântă din Google Keep, și ne-au căzut ochii pe D20, un bistro urban pe care imediat l-am reperat în zonă.

A post shared by d20 (@d20.ro) on

Și-am zis că circumstanțele și ora fac ca brunch-ul nostru să se întâmple la ei, chiar pe Calea Dorobanți, ce-ndemna la o plimbare cât să-ți faci poftă de mâncare. Am scanat repejor meniul și am cerut: un burger cu bacon și ou și un altul cu halloumi. Plus niște smoothie-uri mult prea sănătoase pentru noi, dar care făceau ziua să fie exact ceea ce voiam de la ea: plină de alegeri bune.

Fără să mă mai scuz că mă ridic de la masă să inspectez bistro-ul, mi-am făcut curaj să fotografiez una-alta prin local. Panoul galben D20 plin de logo-uri în slang urban din spatele cafe barului, vitrina cu prăjituri și pereții foarte wall artish – cu tablouri ale unor artiști locali și multe fotografii desperecheate-n rame. Mi-a lăsat exact feeling-ul ăsta de loc urban în care te oprești oricând, repede, cu prietenii, să bei o cafea, să grab something to eat și să-ți planifici inspirat restul de zi.

colaj d20

Câteva povești și Instagram Stories mai târziu, ne-a venit mâncarea și-am galopat burgărașii like there is no tomorrow. De dragul diversității, eu am ales cartofii wedges, dar tre’ să recunosc că m-am tot alungit după acei cartofi pai cu usturoi și parmezan de pe partea cealaltă a mesei.

burgeri d20

Eu nu-ți refuz niciodată un burger cu halloumi, dar ce să mai zic de unul cu două felii de halloumi? Cu vinete și sos pesto. Și acea coleslaw pe care-am golit-o din ambele meniuri ce le-am comandat? Și-am auzit numai de bine de burgerul cu ou și bacon pe care-l mânca Daniel vizavi de mine. Iar chiflele sunt niște norișori pufoși făcuți în casă, proaspăt coapte, cu urme de parmezan topit și crocănțit deasupra. Singurul meu minus de la masă a fost sosul de roșii primit, unul care ori părea cumpărat, ori nu era un sos făcut cu prea multă atenție și drag în bucătărie.

A post shared by d20 (@d20.ro) on

Am zărit prin meniu numeroase opțiuni de sandwich și mic dejun, yes, Shakshuka included, opțiuni de pastries, salate, paste și supe, câte ceva să potolească foamea urbană ce te lovește în fuga prin oraș. La prețuri la fel de cinstite pentru ceea ce se oferă. Cu o servire la fel de promptă precum îi spune numele de bistro urban. O oprire de încredere când te afli prin cartier.

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.