retete

Aperitive cu spanac și brânză

aperitive cu spanac si branza

În noaptea dintre ani am vrut să-mi am aproape prietenii, câinele și șampania. Și după noaptea aia, mi-am dat seama că bine am făcut c-am avut aproape și bilele astea aperitiv cu brânză, spanac și – bonus- semințe de in. Le-am făcut ca să-mi completez cheese board-ul, pasta de măsline, pateul cu whiskey și crema de brânză de capră cu cimbru.

Și-am făcut prea puține, așa că-mi notez repejor cum le-am făcut ca să mai dreg câte o porție-n weekend-uri.

  • 250 grame de spanac proaspăt, eu am avut baby spinach la îndemână și de el m-am folosit
  • 3 ouă
  • 80 grame de brânză Emmentaler, trasă pe răzătoare
  • o legătură de pătrunjel proaspăt, tocat grosier
  • sare cu usturoi, trasă la râșniță
  • pesmet Panko cât cuprinde
  • 3 lingurițe de semințe de in

aperitive cu spanac si branza

Am spălat întâi spanacul și l-am blanșat apoi în jumătate de litru de apă clocotită pentru 2 minute. L-am transferat apoi într-o baie de gheață și-apoi l-am stors bine de tot. Bine de tot. Stors în sită, tamponat cu șervețele, bine de tot. Și-apoi l-am transferat pe un fund de lemn ca să-l toc mărunt mărunțel.

Într-un castron separat, am bătut ouăle, am adăugat pătrunjelul, brânza, semințele de in și am condimentat cu sare și usturoi. Am amestecat bine compoziția și-am început să adaug treptat pesmetul până când am ajuns să am un amestec omogen din care să pot forma bilele mele aperitiv.

Am încins cuptorul la 180 de grade și-am pregătit bilele pe-o tavă pregătită cu hârtie de copt. Și-n cele din urmă le-am dat la cuptor pentru 20-25 de minute, până când s-au gătit și-au prins culoare rumenă-n obraji. Și dacă le-aș face din nou, le-aș servi cu niște sosuri. Smântână cu usturoi, vinete cu gălbenuș, Sriracha sau iaurt cu mărar.

♥ ♥ ♥ & cheesy balls,

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.