retete

Sandviș cu cheddar, pară și șuncă de curcan

sandvis cu cheddar

Să zicem c-am revenit iar cu o combinație de sandviș – mi se trage cumva de la proiectul 300 sandwiches în care unei gagici i s-a promis mult visatul inel după ce și-a exersat mâna de soață pe acele 300 de sandvișuri din titlu. Ok, povestea e mai puțin superficială decât las eu să se înțeleagă, dar poți oricând să Google it și să afli că dreams come true, cu sau fără sandvișuri la mijloc.

Ideea e c-am încercat un sandviș de inspirație americană: cu felii de cheddar, măr și șuncă de curcan. Ceva ce pare că orice american își proțăpește într-o farfurie când îi roade foamea. Înafară de cheddar și-o ocazională pară ce se usucă în fructiera din bucătărie, n-am în mod obișnuit toate cele ca să-mi fac un astfel de sandviș.  Dar într-un weekend s-au reunit toate ingredientele și n-am mai răbdat. L-am comis.

Cu o baghetă cu semințe, câteva felii de șuncă de curcan, o pară crocantă, 4-5 feliuțe de cheddar cu whiskey, puțină maioneză, puțin muștar și puțină miere. Am amestecat întâi cele trei ingrediente pentru uns pita: 2 lingurițe maioneză, jumătate de linguriță de muștar picant și o linguriță de miere. Sosul obținut l-am mânjit pe bagheta tăiată în jumătăți pe lung și prăjită puțin într-o tigaie, pe foc. Și-apoi am construit restul sandvișului: felii de șuncă, felii de cheddar și felii de pară. N-am adăugat nimic altceva, nici măcar un praf de sare.

sandvis cu cheddar si para

Și sinceră să fiu, e din seria sandvișurilor ușor dulcege precum cele cu brânză și smochine sau ricotta și pere. N-ar fi avut nimic contrastant dacă nu-i adăugam muștarul iute, dar uite cum mă bat singură pe spate pentru alegerea făcută.

♥ ♥ ♥ & a sanviș a day poa’ să țină foamea away,

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.