Foi de Jurnal

Furie. Amărăciune. Neputință. Las Vegas

las vegas

Cel puțin 58 de morți și sute de răniți duminică noapte în Las Vegas, un bilanț la 12 ore de la cel mai negru atac în masă din istoria recentă a Statelor Unite ale Americii.

Undeva peste 20.000 de oameni se bucurau noaptea trecută în grandiosul Las Vegas de un festival de muzică country fără să aibă o grijă pe lume, așa, cum mergem oricare să ne bucurăm de trupele noastre preferate, cum știm să ne lăsăm purtați de muzică și de euforie. Când un psihopat fără acte-n regulă a început să tragă în mulțime din cunoscutul hotel Mandalay Bay din Las Vegas. De undeva de sus, de la etajul 32, mișelește, pregătit și înarmat până-n dinți. De unde-și rezervase o cameră încă de seara precedentă, unde s-a baricadat cu zece arme de foc. A tras în mulțime tururi pline de foc. Înceta câteva clipite, cât să-și pregătească o altă armă. Și iar turuia printre suflete vii ca și cum ar fi aruncat cu pietre-n apă limpede.

Furie. Când am aflat, azi dimineață, bilanțul morților și răniților era infinit mai mic, însă la fel de dureros. O altă nenorocire căzută peste America.

Amărăciune. Personal mă amărăște mult să aflu că au murit oameni nevinovați care-au plecat de-acasă cu gândul că au o seară perfectă înaintea lor. O seară cu muzică, refugiul și inspirația multor suflete visătoare.

Neputință. Pentru că sunt atât de departe și-atât de ruptă de nenorocirile țărilor care cad în capcana atacurilor armate, atentatelor sinucigașe, atentatelor teroriste. Pentru că sunt atât de mică și-atât de prinsă în cotidianul meu, luptând pentru actualitatea mea românească și n-am să pot nicicând să fac ceva mai mult decât să supraviețuiesc pe lumea asta. Asta până când nici din resursa asta nu voi mai avea mult de consumat.

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.