Foi de Jurnal

Colț de București: Poesia

poesia

Nouă ne este tare drag septembriele și am vrut să i-o arătăm chiar din prima lui zi, când am decis să-l scoatem în oraș, la Poesia. Alegem mereu locuri cu potențial de a ne fi pe plac pentru toate aniversările ce le-avem de ciocnit în septembrie și deloc n-am dat greș cu alegerea de anul ăsta: restaurantul mediteranean cu influențe italienești de la colț de Primăverii cu Aviatorilor.

Trebuie să recunosc, la câte bodeguțe frecventăm noi, uit să mai fac câte o rezervare și-ntr-o locație dedicată 100% iubitorilor de experiențe gastronomice. Nu regret, dar n-am regretat nici să aud de Poesia într-un vlog al lui Mariciu și să cad imediat în limbă după terasa lor superbă, cocoțată în nordul orașului, pe unde nu prea ne plimbăm noi oboselile și poveștile.

Dar ni le-am plimbat într-o sâmbătă, odihniți și relaxați, așa cum numai sâmbăta putem fi. Ne-am așezat la o masă afară, cumva în bătaia orașului, dar bine feriți de sunetul radio-ului italienesc ce se-auzea în sistemul audio. Mai să-l compari cu câteva orășele mici italienești, dacă ai cu ce.

Și nici nu ne-am așezat bine să alegem băuturile, căci ne-au surprins chelnerii cu un platou starter din partea casei: un coșuleț cu pâine și grissini, alături de un platou cu măsline și o cremă tartinabilă cu trufe. Cât ni s-au umplut paharele cu bubbles – un Hugo și un Kir Royale – noi am și da năvală în starter-ul de pe masă, cu nenunărate uhhh și ahhhh în jurul acelor trufe care în scurt timp aveau să devină light motivul acestei seri. Starter-ul a fost pe-atât de surprinzător c-a apărut, pe-atât de gustos și bine porționat cât să fi recunoscător de ceva extra, dar nu să te simți îndatorat pe veci la bacșiș.

colaj poesia 1

Și dacă tot ni s-a deschis apetitul, ne-am făcut curaj să comandăm. Meniul se găsește și onlinefair and square, cu prețurile la vedere și este tare curpinzător: gustări, supe, salate, risotto-uri, paste, pește și fructe de mare, preparate cu carne roșie și câteva deserturi. Cu gândul la buratta mâncată la Caju, am optat pentru o altă porție de buratta cu roșii cherry și rucola, dar și o porție de bruschete cu ciuperci de pădure și trufe pe pat de baby spanac și rodie.

poesia aperitiv

Noi împărțim absolut orice mâncăm și-așa am pus la bătaie cele două soiuri de aperitiv: o buratta proaspătă, cu roșii cherry dulci, un castronel de pesto și-o salată de rucola cu sos balsamic și bruschetele alea dumnezeiești și calde cu-atât de multe trufe ori magie de trufe în ele. Și-am început să crănțănim, buratta să împărțim, paharele să le tot dăm la refill și să lăsăm sfârșitul de vară să do its magic.

Pe trei sfert deja sătui, căci atât de repede ne dovedește pe noi mâncarea, ne-am luat meniul încă o dată în brațe. Să alegem un fel principal: un piept de rață cu compot de cireșe și cimbru pe un pat de piure de cartofi și o porție de linguine cu unt și trufe albe. Ne-am făcut curaj, ne-am luat avânt și-am continuat să ne bucurăm de mâncarea bună ce iese din bucătăria Poesia. Rața mea favorită o gătește în continuare Radu la Voila, dar am mâncat un piept bun care oricum nu îi ține piept, hăhă, unei pulpe voilaistă.

colaj poesia 2

Dar ne-am bucurat de pastele ce se scăldau în sosul de trufe și pe când loc nu mai aveam, ne-am făcut curaj să cerem tot ce ne-a rămas pentru takeaway. Cu burțile pline, ne-am dat reciproc ocheade și-am căzut la pace doar din priviri: vreun posibil desert, mai târziu, acasă.

Pe cât ne pregăteam să ne ridicăm picioarele amorțite și gusturile plăcut amețite, chelnerii ne-au mai surprins cu încă un touch italienesc: câte un shot de limoncello rece, scos din frigider. O numărătoare inversă mai târziu, purtam și încă un limoncello în sânge și porneam spre casă, încet, așa cum doar după o cină la Poesia poți să pleci.

 ♥ ♥ ♥ & ma che poesia,

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.