retete

Garnitură de cartofi noi cu mazăre

cartofi noi cu mazare

Să vorbim ganituri. Pentru că n-am mai discutat de mult de garnituri. Pentru că ele se simt ignorate. Și pentru că mereu intru în panică când e vorba de ganituri pentru mâncărurile mele și-apelez la butonul roșu cușcuș sau butonul portocaliu piure.

Porția asta mare-mare de cartofi noi cu mazăre s-a întâmplat repejor după ce am venit acasă, de la birou, cu o plasă plină de mazăre proaspătă. If you know mepeas este my favorite veggie. Iar cartofii noi nu-s departe de lumina reflectoarelor la noi acasă. Chiar dacă colegul de apartament îi urăște după one too many times în care i-am servit cartofi noi not really integral curățați de nisip.

Dar sunt o binecuvântare la fiecare sfârșit de primăvară, început de vară, iar combinați cu mazărea dulce și o mână de mărar proaspăt – dehhlish. 

Ok, dar ca să-i faci pe ăștia mici cu mazăre, ai nevoie de:

  • 1 kilogram de cartofi noi, bine bine curățați și spălați, dar cu coaja pe ei
  • 2 kilograme de mazăre dulce – 1,2 kg de mazăre efectivă, după ce-am scăpat de păstăi
  • 2 șalote mici, tocate mărunt
  • o legătură de mărar
  • puțin unt
  • sare, piper, fulgi de chili

 

cartofi noi cu mazare

Am pus întâi cartofii la fiert într-o oală cu apă, un praf de sare și-o linguriță mică de zahăr – care nu adaugă dulceață mâncării, ci doar ajută să facă și mai potentă aroma cartofilor. Din momentul în care apa a început să dea în clocot, am mai lăsat cartofii la fiert încă vreo 15-20 de minute, cât să fie pătrunși, dar nu gătiți prea bine.

Am blanșat repejor și mazărea, pe care apoi am tras-o la tigaie, în puțin unt, alături de șalotele tocate mărunt. După 5-6 minute, am adus în tigaie și cartofii și-am mai ținut totul pe foc alte 5 minute. La final am stins focul, am aruncat tot mărarul tocat deasupra și-am ajustat gustul cu sare, piper și fulgi de chili.

Și-am servit și cu puiul cu cireșe de care v-am vorbit zilele trecute, dar și ca un preparat de sine stătător – de pură foame. Căci combinația de cartof + mazăre e tare îndestulătoare și bine venită la caserolă, a doua zi.

♥ ♥ ♥ & cine deschide un fan club mazăre cu mine?

laura logo

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.