retete

Pui la cuptor cu cireșe și rozmarin

pui la cuptor cu cirese si rozmarin

Cred că v-am vorbit atât de mult despre legătura mea suprapământească cu cireșele încât abia am ajuns să menționez cât de mult îmi displac verișoarele lor mai urâte, mai schiloade, per total niște acrituri, vișinele. Ei bine, le consider un fel de oaie neagră a familiei cireșelor și-mi blestem zilele în care vânzătoarea-mi scapă și câte 2-3 vișine în kilul de bunătăți – cireșe, desigur.

Dar cumva-mi aduc mereu aminte de două chestii bune legate de vișine: prăjitura-pandișpan a mamei cu vișine și puiul fiert cu sos de vișine și cartofi natur al bunicii mele. Mi-s dragi aceste două lucruri, dar nu suficient încât să le și reproduc eu acasă. Pe linia asta am ajuns să fac puiul din foto, scăldat în oțet balsamic, cireșe, usturoi și rozmarin. Și cumva I’ve hit jackpot pentru că e tare aducător aminte de ce-mi făcea buni, doar că adaptat așa cum numai cineva care urăște vișinele poate să o facă.

Am folosit:

  • 7 ciocănele de puiskin on, bone in
  • 400 grame cireșesâmburi out
  • 3 căței de usturoi
  • 1 lingură de oțet balsamic
  • 4 linguri ulei de măsline
  • sare de Sicilia, că încă am o grămadă
  • și crenguțe de rozmarin

Am încins cuptorul la 200 grade Celsius și mi-am scot tigata de oțel carbon, tigaie bit better decât fonta, care încălzește uniform și mai repede mâncarea.

Mi-am pregătit întâi cireșele, garnitura pentru pui. Într-un castron am amestecat fructele cu usturoiul pisat (weirdest thing ever să combini cireșe cu usturoi, but it works!), uleiul de măsline și oțetul balsamic, ajustând la final cu sare.

În tigaie mi-am așezat confortabil ciocănelele de pui și-am început să garnisesc cu cireșe până la refuz. Tot dressingul ce iese de l-am turnat și pe el deasupra puiului pe care, înainte de cuptor, l-am presărat cu încă un praf de sare și cam atât.

pui cu cirese si rozmarin

Am vârât câteva crenguțe de rozmarin pe sub pui, iar restul le-am adăugat la vreo 20 de minute după ce puiul era deja în cuptor, cât să nu se usuce de tot. Alte 20 de minute la cuptor și puiul era crocant și juicy, gata de servit alături de garnitura lui dulce-acrișoară. De-lish!

♥ ♥ ♥ & summery chicken,

laura logo

1 Comment

  1. Mmmmm, arata intr-un mare fel!!! *drooling*
    Musai o sa fac reteta, doar ca o sa inlocuiesc ciresele cu verisoarele lor mai urate, visinele. 😀
    What can I say, what’s hell for some it’s heaven for others. :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.