retete

Laura și Solaris: Batoane de granola cu nuci și semințe

solaris batoane granola

De deserturile raw precum batoanele de granola cu nuci și semințe nu te îndrăgostești până nu le testezi. Și nici măcar după ce le-ai încercat, însă încă nu le-ai încercat acasă. Și recunosc, așa am fost și eu cu tura asta de batoane de granola – niciodată nu m-aș fi bifat într-o căsuță cu ”da, dați-mi ceva raw să ronțăi”.

Dar Solaris mi-a dat ocazia să mă joc cu multe ingrediente gustoase și hrănitoare, care mai că strigau la mine să le bag în blender și să fac ceva de negătit cu ele, ceva doar de prepapat. Așa că m-am avântat la batoanele astea a căror variantă coaptă, din lene, o achiziționez mereu din magazine. Sau o pun în cereale.

Ei bine, gata, de-acum o fac acasă.

Am folosit așa:

  • 200 grame fructe uscate la alegere: curmale, caise, merișoare, agrișe
  • 70 ml miere
  • 1 lingură ulei de cocos
  • 150 grame fulgi de ovăz
  • 1 pachet Tentații Dulci
  • opțional, alte semințe și nuci: alune de pădure, semințe de chia, semințe de floarea soarelui

Pregătește-ți mierea, uleiul de cocos și fructele uscate pe care le-ai ales – în cazul meu agrișele – și amestecă-le la blender până când obții o pastă.

Separat, într-un castron, toarnă fulgii de ovăz, mixul Tentații Dulci tocat mai mărunt și câte 1-2 linguri din alte nuci sau fructe pe care le dorești. Adaugă peste pasta din miere și agrișe și amestecă bine.

Pregătește-ți o tavă joasă cu hârtie de copt și întinde toată compoziția de granola în ea, apăsând-o bine cu mâinile ude în toată forma. Lasă granola la frigider peste noapte și servește-o a doua zi sub formă de batoane sau, sfărâmată, într-un castron cu lapte.

solaris batoane granola

Și cam atât durează să te lipești de propria ta granola și să-i rămâi fan. Să o pui și la copt dacă-ți dorești una coaptă și extra crocantă. Să nu mai visezi la alte granola și să știi că varianta ta, personalizată după gustul și rezistența ta la spart alune de pădure între dinți, îți va apăra mereu interesele și spatele.

♥ ♥ ♥ & ia zi-mi ce-ar fi de nelipsit din propria ta rețetă de granola,

laura logo

2 Comments

  1. Niiiiiiiiice! Am facut si eu granola de casa si batoane din astea faine. Sunt geniale, mai ales daca nu uiti sa tii in geanta un baton crocant, numai bun sa iti rezolve poftele si cravingurile de peste zi. 🙂

    1. Grupul fetelor care ronțăie granola salută snacks-urile din geantă. ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.