cheap clean / retete

Cheap clean January: Smoothie cu banană, ananas și spanac

smoothie banana spanac ananas

Ce-i ianuarie fără un o să mănânc mai bine? Fără un mă-apuc de sport? Ei bine, la mine ar mai include ceva. Și promisiunea unei luni mai chibzuite. V-am zis recent cât de mână largă pot să fiu și că lucrez intens la asta. Așa că am decis să public în ianuarie rețete chibzuite financiar și chibzuite caloric. Am la dispoziție patru săptămâni și-am să pregătesc în fiecare dintre ele câte o serie mic dejun + prânz + cină exact după principiile astea: mâncare sănătoasă sau mai degrabă sănătoasă și realizată și după un buget mai înțelept gândit.

Săptămâna asta o luăm de la capăt și n-aveam cum să evit să sugerez și un smoothie pentru micul-dejun. E rapid, e sățios și este exact pe-atât de sănătos pe cât ți-l faci tu. Eu am făcut o variantă sănătoasă și verde cu mult spanac și pe care-am decis să o îndulcesc puțin cu ananas și banană.

Și am folosit o banană bine coaptă, 100 grame de spanac proaspăt, 2-3 rondele de ananas din conservă, pe motiv de iarnă, 100 grame de iaurt 0% grăsime și un strop de lapte, adăugat la final, pentru a-mi face smoothie-ul pe cât de lichid voiam.

smoothie banana ananas spanac

Le-am tras pe toate la blender timp de un minut, la viteză medie, și there it was: my 3 minutes breakfast. Și dacă tot a fost un mic-dejun îndulcit pe ici, pe colo, mi-a ieșit și bugetul pentru el undeva pe la 6 lei. Dar e sățios – cu multe proteine, fibre și fosfor din banană, sănătos grație proteinelor, acidului folic și vitaminelor din spanac și puțin dulce din cauza ananasului – pline de fibre, fitonutrienți și antioxidanți.

♥ ♥ ♥ & still eating healthy,

laura logo

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.