cheap clean / retete

Cheap clean January: ‘Brioșe’ de mic-dejun din ouă, spanac, șuncă și Cheddar

Ce-i ianuarie fără un o să mănânc mai bine? Fără un mă-apuc de sport? Ei bine, la mine ar mai include ceva. Și promisiunea unei luni mai chibzuite. V-am zis recent cât de mână largă pot să fiu și că lucrez intens la asta. Așa că am decis să public în ianuarie rețete chibzuite financiar și chibzuite caloric. Am la dispoziție patru săptămâni și-am să pregătesc în fiecare dintre ele câte o serie mic dejun + prânz + cină exact după principiile astea: mâncare sănătoasă sau mai degrabă sănătoasă și realizată și după un buget mai înțelept gândit.

Am gătit aceste breakfast egg muffins, greu de tradus în română, în weekend și-am fost convertiți. Habar n-aveam că o să ne placă atât de mult. Este practic o variantă și mai sănătoasă a omletei. Sunt coapte și inspectorul de ulei Laura-nu-folosește-grăsimi-Teodora a fost mulțumită și-a dat verde acestui mic-dejun.

Ca o mică paranteză la mijloc de lună de mâncat sănătos – sunt tare mândră de cât de mult am redus folosirea uleiului în bucătăria mea albastră. Oricum terminam o butelcuță de ulei de floarea-soarelui o dată la 3-4 luni, dar acum nici nu ne-am mai atins de ea de 2-3 săptămâni și ne bazăm exclusiv pe câte un strop de ulei de măsline ici și colo. Proudly patts herself on the back

Pentru brioșele de ou am folosit:

  • 5 ouă
  • 100 grame de Cheddar maturat, dat pe răzătoare
  • 150 grame șuncă de pui, tăiată cubulețe mici
  • 100 grame spanac proaspăt, tocat mărunt
  • sare
  • piper
  • fulgi de chili (șoc!)

Am spart cele cinci ouă într-un castron măricel și le-am bătut bine-bine cu sare, piper și chili. Și-apoi efectiv am adăugat restul de ingrediente – șunca tăiată, brânza rasă și spanacul tocat și-am amestecat bine, cât să se combine toate cele.

briose de ou

Am încins cuptorul la 180 de grade, am pregătit tava de brioșe cu hârtiuțele decorative și le-am umplut până în margine. Dacă vrei să coci brioșele fără hârtiuțe, asigură-te că ai uns bine cu ulei forma și că o să poți să scoți frumos brioșele din ea la final.
briose de ou

Le-am dat la cuptor pentru 16-18 minute, cât să se gătească bine oul și cât să crească brioșele puțin. Și le-am servit imediat, călduțe, alături de o salată cu roșii cherry. Mi-nu-nat. A căzut cortina. Și-a căzut și Laura lată în pat după două brioșe de-astea.

Tragem linie: Mic-dejun pentru doi, proteină la puterea a treia, sub 10 lei tot. Double score!

♥ ♥ ♥ & I love weekend breakfast,

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.