cheap clean / retete

Cheap clean January: Avocado umplut cu somon afumat și ou

avocado cu somon si ou

Ce-i ianuarie fără un o să mănânc mai bine? Fără un mă-apuc de sport? Ei bine, la mine ar mai include ceva. Și promisiunea unei luni mai chibzuite. V-am zis recent cât de mână largă pot să fiu și că lucrez intens la asta. Așa că am decis să public în ianuarie rețete chibzuite financiar și chibzuite caloric. Am la dispoziție patru săptămâni și-am să pregătesc în fiecare dintre ele câte o serie mic dejun + prânz + cină exact după principiile astea: mâncare sănătoasă sau mai degrabă sănătoasă și realizată și după un buget mai înțelept gândit.

Am sosit și cu ideea mea de cină ușoară și da, acum chiar mă puteți numi obsedată de avocado ăsta. Cumva, se pare că nu mă mai opresc din a-l găti. Totuși – diametral opusă de obsesia cu Nutella, ceea ce e un pas spre o Laura mai light. De data asta am preparat o cină pe placul dietei cheap & clean, cu un ou și niște somon afumat gătit într-un bol de avocado. Are și puncte la aspect, dar e și plin de proteine, acizi grași și grăsimi sănătoase pentru organism.

Și pentru că trebuie servit pe loc, am făcut câte-o jumătate de avocado pe cap de locuitor din casă:

  • un avocado bine copt
  • 60 grame somon afumat
  • 2 ouă
  • sare
  • fulgi de chili

Am tăiat avocado-ul în jumătăți, am îndepărtat sâmburele și-apoi mi-am scobit cele două jumătăți suficient cât să facă celorlalte ingrediente, ca un castronel adânc. Am depozitat în bolul de avocado felii de somon afumat și-un ou întreg, am presărat sare și fulgi de chili și-am dat la cuptor, 180 de grade, pentru 20 de minute, cât să se gătească oul de deasupra.

avocado cu somon si ou

Pont: Ca să eviți să se verse avocado-ul în tavă, fixează bărcuțele cu ajutorul foliei de aluminiu, e ușor de manevrat și rezistentă cât să-ți țină cina în loc.

avocado cu somon si ou

Ah, gata. Credeai că mai e? Până aici s-a întins cina mea. Ei bine, c-am consumat-o și cu o felie de pâine integrală, așa fierbinte, cum e, e altă poveste. Dar ideea e cam atât de simplă și atât de gustoasă. Una din cele mai mici liste de ingrediente și complexitate grădi ziua 1. PS. Buget? Undeva tot la 5 lei. Pentru că se pare că reușesc să-mi țin bugetul sub control.

♥ ♥ ♥ & vă salut cu mustăți verzi de avocado de la a treia rețetă cheap și clean,

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.