Foi de Jurnal

Conturi (creative) de urmărit pe Instagram în 2017

instagram pe 2017

Instagram este pentru mine diamantul din social media, în sensul în care aș renunța fără să stau pe gânduri la orice altceva dacă m-ai pune să aleg între el și restu’. Sunt cumva un om al vizualului și mă stimulează creativ orice-mi stimulează în primul rând ochiul.

laura teodora instagram

Sunt în limbă după jocuri de culori, îmi plac elementele obsesiv compulsiv aranjate, dar mă intrigă la culme și dezastrele vizuale, nu rezist unor fotografii compuse cromatic și nici unor imagini cotidiene simple, dar care grăiesc mai mult decât o mie de cuvinte. Consum la fel de obsesiv fotografii cu mâncare, imagini cu French bulldogs și frânturi de design scandinav ca și-n anii trecuți, dar am și-o noutate. Satisfacția mea de bine și pseudo-reușite pe sfârșitul lui 2016 și pe ce-are să fie 2017 se rotunjește cu o nouă categorie: colorat, pictat și schițat. Așa că, precum o fac de doi ani deja, am să vă povestesc puțin despre oamenii care-mi desenează zâmbete pe Instagram mie. ♥

Am să încep cu my all time favorite Fran. Născută în Chile și mutată prin multe părți ale globului, Fran locuiește acum în Hastings, UK, cu soțul ei Ed, om de cinematografie, și cele două pisici Hamburgesa și Cereal. Și crează cele mai frumoase bucăți de artă cotidiană. Are o viziune cartoonistică asupra personajelor ei și am furat de la ea trucul cu conturatul cu cerneală. Are și-un canal de YouTube unde stă și vorbește cu orele despre cariocile ei, despre grosimea foilor de desen și unde documentează episoade de Let’s draw când vizitează muzee și alte locuri ce o inspiră și-apoi încheie ziua cu un episod de desenat.

frannerd

Frannerd

Și trec la my all time fav de pe meleaguri apropiate, Alexia Udriște – Olteanu. Alexia e o păpușică de om care își petrece tot timpul între pisici, cărți și pensule. Și de când cu Instagram Stories, stau seara și-o privesc cum umple gap-uri de culori pe pagini și-mi liniștește întreaga ființă. Și e pe-atât de talentată încât desenele ei le găsești zilele astea în șapte-opt cărți și pe-o colecție de farfurii găzduită alături de Chicineta.

alexia udriste

Alexia

Le Lapain este o ilustratoare din Nantes care lucrează în gouache și care creează cele mai năstrușnice nasuri în vât. Ea lucrează mult pe chipuri și le izolează cu câte un fundal opac de culoare. Are un stil greu de confundat, iar chipurile ei sunt mereu pline de expresii vii, plecând de la ochi, la sprâncene sau la încrâncenarea buzelor. Luv.

lelapain

Le LaPain

Nu știu foarte multe despre Mura, dar știu că mi-e vecină de oraș și că-i tare entuziasmată de desen și lucru în cretă. Știu și că e mână-n mână cu Bine Scris și le urmăresc munca separat și-n paralel. Mura își așterne ilustrațiile și pe alte materiale decât hârtie și se joacă mult și cu scorțișoara-n spumă de cafea. Pe scurt, Mura e atât de talentată și de drăguță încât îmi doresc să-mi fie bff și nu știu cum s-o fac.

mura

Mura

Cumva mă tot ciocnesc de franțuzoaice ilustratoare și nu regret asta deloc. Sibylline n-ar fi intrat în mod normal pe lista asta, dar am urmărit-o consecvent și mi s-a băgat sub piele. Personajele ei sunt ideatice, cu un iz de Sailor Moon și-o rămășiță de parfum franțuzesc. Îmi plac și le-aș strecura într-o serie de bandes dessinées pentru public feminin, dacă mi-ar cere cineva părerea.

sibylline

Sibylline

La Julia Green găsesc mereu ceva ce simt c-aș desena și eu de-aș avea mai mult timp. Ursuleți care mustăcesc. Felii de pizza care cântă la acordeon. Hârciogi care sar cu parașuta. Pisici care suferă din dragoste. Sunt ilustrații care mă fac să zâmbesc din toată inima.

julia green

Și dacă-mi cufund 2017le în inspirație și culori, n-am să regret deloc. Pentru că vreau să fie anul lui de ce naibii nu și vreau să-mi includă weekenduri de desenat și cursuri de caligrafie, ore de visat în soare și-apoi ridicat din iarbă ca să fac acele visuri realitate.

♥ ♥ ♥ & inspirație,

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.