retete / Uncategorized

Ciocolată caldă cu lapte condensat

ciocolata calda

O seară perfectă de decembrie? Păturica mea electrică pornită pe poziția #2 și o cană cu ciocolată caldă. Un cățel făcut covrig la picioarele mele și-un episod din The Missing. O lumânare parfumată și pijamaua mea cea mai fluffy.

Am ajuns în punctul ăla de introvertită și convertită la băuturi calde, dar nu, încă nu ceai, încât cea mai faină petrecere cu cea mai faină trupă și cea mai faină gașcă de prieteni nu m-ar scoate din casă dacă alternativa mea ar fi o seară, în pat, cu un serial bun / o carte și mai bună.

Mă rog, e clar, îmi și fac ciocolata caldă în casă. Și-o fac picantă, că-s io. Și o îmbogățesc cu de-altele. Și am realizat că nu v-am mai povestit de-alea ciocolatelor calde din 2014, când am fabricat în bucătăria mea albastră prima noastră ciocolată caldă cu Nutella.

Zilele trecute mi-am desfăcut laptele condensat rămas de la budinca de banane și am lins bine de tot capacul de la conservă. Eram practic convinsă să mănânc laptele condensat cu lingurița, direct din conservă, dar apoi m-am oprit dramatic în mijlocul casei și-am strigat ciocolată caldă.

ciocolata calda cu lapte condensat

Și-am pus două căni de lapte la încălzit într-o crăticioară. Și patru linguri de lapte condensat. Și o lingură de pudră de cacao cu chilli. Și șase pătrățele de ciocolată amăruie. Și un strop de esență de migdale. Și-am dres o ciocolată caldă de toată frumusețea, intens aromată, perfect îndulcită și cu puțină iuțeală. Am bătut niște smântână de frișcă, am așezat-o cu moț pe cana cu ciocolată caldă și dusă i-a fost povestea.

Și-s sinceră. Nu am adăugat scorțișoară, coji de portocală sau alte Crăciuneli, dar tot a fost magică.

♥ ♥ ♥ & nu vă temeți de homemade hot chocolate,

laura logo

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.