Foi de Jurnal

Instagram Stories. Experiment de-o lună și ceva

stories

Pe 2 august era moarte de cald în București, dar și mai moarte comitea Facebook la data aia. Își trimitea în lume Instagram-ul cu un nou feature ~ Instagram Stories. Ca de obicei, eu am ajuns destul de târzior la informație, în momentul în care Ala deja își mărturisea pasiunea pentru acest nou tip de storytelling și avea deja și câteva snap-uri cu mâncare, car singing și picioare în hamac.

Mi-am făcut și eu update la aplicație și m-am trezit cu noile bule de Stories cocoțate sus în aplicație fără să am idee cum să le folosesc. 5 minute mai târziu, după ce le-am deslușit intenția, utilizatorul zilnic de Snapchat din mine s-a supărat rău și-a zis eu nu folosesc prostia asta.

Dar lumea în jurul meu începea s-o folosească și degetu’ îmi scăpa mereu pe bulele de InstaStories. Așa că am scăpat și eu la câteva inserții pe-acolo, dar apoi închideam brusc aplicația și fugeam pe Snapchat și mă plângeam. Eram prinsă în două aventuri de storytelling și nu îmi era ușor.

Fast-forward la câteva zile mai târziu și eram convertită. Regretam ca toată lumea filtrele din Snapchat, dar iubeam la nebunie să am acces la poveștile zilnice ale prietenilor mei deja adunați pe Instagram, dar neconvertiți dincolo. Și practic am crescut în upload-uri într-o zi cât alți în 2-3 săptămâni încât îmi intrase în reflex să scot telefonul de fiecare dată când ceva news worthy se întâmpla. Și pe 21 august am început să-mi exportăm cele 24 de ore de pe InstaStories și să le salvăm pe contul de YouTube for the future. Căci ne era dragă ideea să le putem revedea mai târziu, cam pe-atât de dragă sau și mai și față de clipulețul lunar exportat de pe 1SecondEveryday.

PS. Pentru cine vrea să-ți poată exporta și edita InstaStories în calculator, noi folosim extensia Chrome IG Story

chrome ig story

și OpenShot video editor. Dacă aveți nevoie de ajutor, lemme know.

2016-10-04-08_47_31-untitled-project-hdv-1080-25p-1920x1080-openshot-video-editor

Revenind la my real story cu Instagram Stories, am continuat de-atunci și până în prezent în regim de daily doing this și am adunat deja un playlist grăsunel pe YouTube. Și încă o fac doar din plăcere și câteodată adicție. Am făcut rețete în timp real, am scos cățelul la plimbare, am documentat primul meu drum cu tramvaiul în București in a long long time, la fel am fost live și de la Webstock 2016. Și îmi place ritmul ăsta, îmi place conservarea asta a amintirilor sub formă de jurnal. Chiar dacă nu-i permit să fie pe-atât de intim pe cât e un jurnal în mod obișnuit.

Și dacă am terminat cu partea sentimentală, hai să vă spun niște trucuri învățate/deprinse/furate din www vis-a-vis de InstaStories.

  • dacă vrei să-ți încarci în poveste o fotografie sau un clip făcut direct din cameră și nu din aplicație, apasă pe + și swipe de sus în jos ca să ai acces la Camera Roll.
  • dacă vrei să-ți încarci pozele făcute și editate în Snapchat, salvează-le în Camera Roll și apoi atașează-le în regimul de mai sus. și gata, ai puppy face de pe Snapchat direct pe Instagram.
  • la fel, dacă vrei să aplici un speed up sau slow down pe clipurile tale așa cum o făceai pe Snapchat, salvează-le de acolo și încarcă-le dincolo.
  • în caz că ai ceva de cenzurat pe InstaStories, poți s-o faci. odată ce ți-ai încărcat fotografia sau clipul, intră in modul de editare a timeline-ului, găsește-i numele și click pe X. sau poți să folosești din setări hide from și ești la fel de în siguranță.
  • mulți știu deja cum să scrolleze înainte prin pozele cuiva, dar prin aceeași mișcare – doar că în stânga ecranului – poți derula înapoi prin timelineul unei persoane.
  • dacă vrei să vezi direct InstaStory-ul unei persoane, e suficient să dai click pe poza de profil și să vizionezi nestingherit.

Bonus info: Facebook și-a lansat de curânc propria inserție în competiția asta – Messenger Day – sub exact același format – 24 de ore de apariție online și-apoi pooof! in thin air. Să nu ziceți că nu v-am avertizat.

♥ ♥ ♥ & ne vedem pe InstaStories,

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.