retete

Ciuperci umplute cu Gorgonzola și învelite în bacon

ciuperci bacon gorgonzola

Am găsit cândva pe marele www un titlu de rețetă care anunța o epică combinație în ochii mei: ciuperci, Gorgonzola și bacon. Și nu mi-a luat mult să reproduc și eu treaba asta dat fiind că oricum am ingredientele astea în casă în mod obișnuit.

Așa că mi-au ieșit niște ciupercuțe bine coapte, cu dungile alea crocante de grătar, cu o umplutură cremoasă și multă aromă dată de o Gorgonzola dulce și un înveliș crocant de bacon. Dacă sună cât de cât a un scenariu din bucătăria ta, here’s how it’s done.

Cu:

  • 14 ciuperci champignon mari
  • 150 grame de cremă de brânză, eu am folosit una de brânză de oaie, egzcelentă 
  • 100 grame de Gorgonzola dulce
  • 14 felii de bacon crud / 7 dacă ți-e suficient să le învelești în doar juma de felie de bacon
  • Sriracha
  • sare și piper

Și făcând așa:

Cureți ciupercile bine și le rupi piciorușele. Păstrează-le și pe ele, într-o punguță, la congelator pentru un viitor sos drăguț lângă o friptură de vită. Încinge apoi grătarul și unge-l cu nițel unt.

ciuperci bacon gorgonzola

Separat, într-un castronel, amestecă-ți crema de brânză, Gorgonzola, câteva picături de Sriracha și condimente. Umple ciupercile cu câte o linguriță din amestecul de brânză și apoi învelește-le în feliile de bacon. S-ar putea să ai nevoie de niște scobitori ca să prinzi bine baconul de ciupercă, dar la final le poți sustrage ușor ca mâncarea să arate și pretty.

Acum urmează să dai ciupercile la grătar, pe foc mediu, vreme de 8-10 minute, până când baconul devine crocant, iar umplutura din ciuperci se înmoaie.

Și ești gata, le scoți repede pe farfurie și le mănânci calde ca să știi o treabă.

♥ ♥ ♥ & zile cu bacon și soare de octombrie,

 

 

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.